Baby Blue Pointer Wavy Tail

Saturday, December 10, 2011

Maybe someday....and my half...~

maybe someday i can't hold you tightly because of my weak hand...
maybe someday i can't walk together with you because of my limp leg...
maybe someday i can't see through your bare face...
maybe someday i can't hear what you want to say to me...
but don't worry because
i still have half of my strong heart 
to bring you and our memories for the rest of my life...

even a second,
my half  can hold your hand tightly by soul..
my half can walk together with you by wind ...
my half can see you in mind...
my half can hear you by lips sync through this strong heart
 my half would shout your name silently...
and say I LOVE YOU till the strong heart turned off...
.


Tuesday, December 6, 2011

Kalau la aku ada peti ais...

Satu hari nanti, kalau lah aku ada rumah...aku nak beli peti ais cam ni...wah cantikkknyeee...
cantik kan?!!


hehehe...kalau lah aku dah dapat peti ais kan...
benda-benda yang aku nak sangat letak kat dalam peti ais tuh...
kira wajib ada dalam peti ais aku adalah:

1.  mesti ada berdozen-dozen VITAGEN berperisa LB...yang ni memang wajib ada dalam peti ais aku...hahaha...:D:D:D



2. Pastu mesti ada buah-buahan segar dalam peti tu...macam betik,epal,pear, lai,oren...apa lagi ek...ha..yg paling penting strawberry, kiwi and grapes...nyuummm..sedapnye...
3.Pastu sumbat sayur-sayuran segar dalam peti...timun and kangkung yang konfem kene ada dalam peti tu...




Tuesday, November 29, 2011

Thursday, November 24, 2011

terasa nak cam nak menjerit...

there's something i want to say...

사랑해...
this word can't find its way to go...

p/s: to a 'special' person, i love you...




Saturday, November 19, 2011

soalan tiap-tiap kali berangan...~

aku tak tahu nak buat apa malam ni...adoiyai..boring sungguh rasanya...nak bermesej tak ada siapa pulak...nak tengok citer cam dah boring jer...nak buat asaimen xde mood lagi...ape nak wat ni...update blog je la malam-malam buta nih...huhuh...(walaupun xada orang pun nak baca) hahaha...

Malam ni entry aku pasal berangan...hahahaha...nama pun dah tengah malam..hehe...apa yang korang nak wat rasenye-rasenye...

PERTAMA: kalau korang ada duit sejuta dalam tangan korang...hahahaha...

kalau aku la kan...aku nak letak simpan dalam TH aku, kira-kira RM 10 000...sekali g umrah sekali g naik haji...cukup kot. pastu nak bagi kat mak elaun dy, tiap-tiap bulan...tiap-tiap hari pun cukup tu...topupkan duit TH mak supaya mak dapat g naik haji...pastu aku nak daftar haji gok, (Sedih tau, mak and along g daftar haji berdua je...)huhuh...nak ikot sama...

Pastu aku nak beli kereta...walaupun tak berapa yakin nak bawak, tapi nak jugak beli...wat kegunaan masa hadapan.:) Rumah idaman sebuah...upgradekn umah mak and brg2 kat dalam dy and umah sewa dua buah tu...*mak nak kete?!! hehehe..meh akak belikan mak kete idaman mak meh...MYVI ek..simpan sikit duit MODAL nak wat business...sambung business family je...ROTI ARAB NAN...

simpan duit nak p melancong...S.Korea yang pasti...sape nak ikut...OPSSS...just family, bestfren dan dak-dak GBR azi, tasha, teha and eiqa...heheheh...

p/s: kalau lah betul-betul dapat sejuta...huhuhuh..tu sume angan-angan je kawan-kawan...

KEDUA: macamana agaknya kalau dia jadi boyfriend aku...???

hahaha...ni lagi tinggi stage berangan dia...kalau lah dia jadi boyfriend aku, tapi siapa "dia" tu...??

Jangan tanya aku siapa dia sebab aku pun tak tahu siapa...hahahah aku tibai je mana-mana pelakon KOREA untuk jadi mangsa berangan aku...:)...kalau KIM HYUN JOONG jadi boyfriend aku, hahaha, mesti aku cool je...ganas memanjang macam sekarang...kalau lah tut.tut.tut jadi boyfriend aku mesti aku happy giler-giler...sbb aku suka dia sangat-sangat...ye ye je...*hahaha.ntah sape ntah...:(((

p/s: mmmm...berangan je pun...



Thursday, November 10, 2011

Saya Nak Samsung Galaxy S II Sebab..

Baru-baru ni, sedang aku tengah surf internet...terjumpa lah pulak benda favorite aku kat satu entry ni...space yang aku tengah surf tu memang menarik Beta.my...so, aku terus follow tweet.tweet Beta.my...follow la kawan-kawan banyak info ni..:). Kalau dah banyak sangat info yang aku dah suka and attracted dalam space tu, especially pasal contest ni...memang dah lama kutunggu peluang sebegini 

Contest ini dianjurkan oleh Beta.my & ditaja oleh mynewshub

Seriously, aku dah lama sangat dah mengidam dengan Samsung Galaxy ni. Samsung Corp. ada marketkan macam-macam model Samsung Galaxy. Ada Samsung Galaxy Ace, ada Samsung Galaxy S Hopping, ada Samsung Galaxy S Plus, ada Samsung Galaxy Mini and macam-macam lagi lah. Tapi kenapa dalam banyak-banyak Samsung Galaxy tu aku tertarik dengan Samsung Galaxy S II??? Kenapa??? Aku pun tertanya-tanya...
Aku pun berfikirlah sejenak. Bukan sejenak, masak juga nak berfikir ni...macam tengah study UNIT OPERATION punya subjek la pula.

So the reasons, aku nak Samsung Galaxy S II sebab:

1. Aku suka dan dah jatuh hati sangat-sangat dengan functions and features yang disediakan, walaupun sekarang keluaran Samsung semakin banyak kat pasaran.Yang semakin lama semakin tarik aku ke lembah mimpi dengan lautan Samsung ni...

2. Buat masa sekarang ni, dalam survey aku untuk 2 tahun ni, hanya Samsung Galaxy S II adalah limited model yang aku mampu nak capai...itu pun mungkin mengambil masa dalam dua tahun lagi untuk dapat phone macam SGSII.

3. kat mata aku Samsung Galaxy S II ni memang superb. la...mana ke tak nya, cuba try test tengok, cerita-cerita drama or film korea...semiskin-miskin and sekaya-kaya watak, confirm pakai Samsung Galaxy S II. tak ke berpinar biji mata aku tengok... Setiap kali scene, mesti nampak Samsung Galaxy S II...sekali scene phone berbunyi, nampak Samsung Galaxy S II, ada scene dapat SMS pun, nampak Samsung Galaxy S II..ternganga mulut tak mau tutup, terbeliak mata lah kalau dah tersangkut kan... kes demam cinta dengan Samsung Galaxy S II ni...
Kalau lah aku dapat Samsung Galaxy S II ni, tercapai lah impian aku macam slot ciptaan aku ni...
Kalau ikutkan aku banyak sebenarnya reasons why i want this Samsung Galaxy S II.
4. Aku suka online 24/7. So dengan adanya Samsung Galaxy S II ni, dapat lah jugak aku online kat mana-mana pun. Update status, update entry, update tweets dari artis-artis Korea kegilaan aku and yang pastinya boleh la aku blogwalking terus blog-blog yang aku suka nak update 24/7... especially blog aku sendiri...sky of my heart (sambil promote blog sendiri sikit...)

5. Samsung adalah the best choice brand product. Ini bukan kes nak bodek Samsung Corp. or nak lupakan brand tempatan kite tapi seriously, aku memang puas hati dengan product Samsung and customer services mereka. It's only my opinion. 

6. Kalau boleh aku nak rakam video setiap saat -saat indah dalam sisa-sisa hidup aku bersama dengan kawan-kawan aku. Gelak tawa diorang, teringin jugak nak rakam suara sendiri time menyanyi and teringin jugak nak main music instruments yang boleh aku install dalam SGSII tu nanti...tak payah nak berebut guitar time practice dengan abang2 and adik aku kan...

This maybe the last reason, 
7. Aku dah tak larat dah nak pakai phone Samsung aku yang lama ni...button keypad dah nak cair (punya lah dah lama pakai)...nak beli, duit tak ada lagi...ye la student lagi kan...kumpul-kumpul duit, tak pernah nak cukup...

p/s: Boleh ke sesiapa ubah nasib aku ni? Ada ke sesiapa yang boleh ubah impian aku ni untuk jadi kenyataan?

Yang penting, usaha jangan pernah berhenti...
jangan pernah putus asa...
USAHA=HASIL= yeay.yeay...SAMSUNG GALAXY S II (tunggu lagi 2 tahun)









Sunday, November 6, 2011

Friday, October 28, 2011

"나 가거든" ~if I leave...


Great Song...

The Day We Fall In Love



HANGEUL

언제부터였을까 내 맘에 자꾸 들어와
두근두근 떨려와 작은 너의 미소까지도
오랜 시간 동안 나 기다려온 운명 같은 사랑
그건 너였어 난 알 수 있어
오 내 사랑 그대란 걸

 그대는 내 맘에 온 종일 녹아 내린 솜사탕 같아
그대는 내 맘에 눈부시게 다가온 무지개 같아
내게만 들리게 달콤한 목소리로 얘기해줄래
처음부터 그대 마음도 Everyday Loving me 사랑해 Just be my love

왠지 자꾸 웃게 돼 장난스런 네 목소리
작은 두 눈에 비친 내 모습마저도 떨려와
오랜 시간 동안 나 기다려온 운명 같은 사랑
그건 너였어 난 알 수 있어
오 내 사랑 그대란 걸

 그대는 내 맘에 온 종일 녹아 내린 솜사탕 같아
그대는 내 맘에 눈부시게 다가온 무지개 같아
내게만 들리게 달콤한 목소리로 얘기해줄래
처음부터 그대 마음도 Everyday Loving me 사랑해 Just be my love

그댄 알았나요
우리 이렇게 사랑하게 되는 날
그댄 믿었나요
하늘에서 보낸 큐피트 화살을

 그렇게 다가온 기적의 선물 같은 그댈 사랑해
영원히 함께해줘 Everyday Loving me 사랑해 Just Be my love

ROMANIZATION
eonjebuteo yeoss-eulkka nae mam-e jakku deul-eowa
dugeundugeun tteollyeowa jag-eun neoui misokkajido
olaen sigan dong-an na gidalyeoon unmyeong gat-eun salang
geugeon neoyeoss-eo nan al su-iss-eo
o nae salang geudaelan geol

geudaeneun nae mam-e on jong-il nog-a naelin somsatang gat-a
geudaeneun nae mam-e nunbusige dagaon mujigae gat-a
naegeman deullige dalkomhan mogsolilo yaegi haejullae
cheoeumbuteo geudae ma-eumdo 
Everyday Loving me salanghae 
Just be my love

waenji jakku usge dwae jangnanseuleon ne mogsoli
jag-eun du nun-e bichin nae moseub majeodo tteollyeowa
olaen sigan dong-an na gidalyeoon unmyeong gat-eun salang
geugeon neoyeoss-eo nan al su-iss-eo
o nae salang geudaelan geol

geudaeneun nae mam-e on jong-il nog-a naelin somsatang gat-a
geudaeneun nae mam-e nunbusige dagaon mujigae gat-a
naegeman deullige dalkomhan mogsolilo yaegi haejullae
cheoeumbuteo geudae ma-eumdo 
Everyday Loving me 
salanghae Just be my love

geudaen al-assnayo
uli ileohge salanghagedoeneun nal
geudaen mid-eossnayo
haneul-eseo bonaen kyupiteu hwasal-eul
geuleohge dagaon gijeog-ui seonmul gat-eun geudael salanghae
yeong-wonhi hamkke haejwo 
Everyday, Loving me 
salanghae Just be my love

TRANSLATION
Since when is it, You come into my heart
My heart keep thumping even for your little smile
For along time, I’ve been waiting for this fate like love
It’s you, I know it.
Oh~ That my love is you

You’re like a cotton candy that melting my heart all day.
You’re like rainbow that coming dazzlingly into my heart
Will you whispered me with your sweet voice
That from the beginning your heart everyday loving me too
I love you just be my love.

Why I keep laughing when i heard your playful voice
When your two little eyes stare at me, I even trembling like this
For along time, I’ve been waiting for this fate like love
It’s you, I know it.
Oh~ That my love is you

You’re like a cotton candy that melting my heart all day.
You’re like rainbow that coming dazzlingly into my heart
Will you whispered me with your sweet voice
That from the beginning your heart everyday loving me too
I love you just be my love.

Do you know?
The day we fall in love like this
Do you believe?
The Cupid’s arrow sent from Heaven
I love you who come like miracle’s gift
Let’s be together forever. loving me everyday
I love you just be my love .

i will forget you...



love this vocalist voice: Lee Jong Hyun

HANGEUL

그럴 겁니다 잊을 겁니다 오늘부터 난
그대란 사람 모르는 겁니다 한번도 본 적 없는 겁니다
길을 걷다가도 스친 적 없는
괜찮습니다 잊었습니다 바쁜 일상에 행복하죠
근사해 보이는 사람도 만나고
사랑이 다 그렇죠 시간이 가면 희미해져
기억조차 할 수도 없겠죠 Oh
사랑이 가면 또 다른 사랑이 다시 올 겁니다 꼭 그럴 겁니다
지금은 아파도 조금만 지나면 아물 겁니다
그럴 겁니다 잊을 겁니다 나도 그럴 겁니다
어렵진 않아요 오늘만 아프면 모든 게 잊혀질 겁니다
달라진 일상에 어색할 뿐이죠 Oh~ NO
사랑이 다 그렇죠 시간이 가면 희미해져
기억조차 할 수도 없겠죠 그렇죠~
사랑이 가면 또 다른 사랑이 다시 올 겁니다 꼭 그럴 겁니다
지금은 아파도 조금만 지나면 아물 겁니다
그럴 겁니다 잊을 겁니다 나도 그럴 겁니다
모두 지울 겁니다
꼭 그럴 겁니다
사랑이 가면 또 다른 사랑이 다시 올 겁니다 꼭 그럴 겁니다
눈물이 흘러도 조금만 지나면 웃을 겁니다
그럴 겁니다 (이젠) 잊을 겁니다 (이젠) 상처가 아물 듯..
그럴 겁니다 그럴 겁니다 잊을 겁니다
ROMANIZATION 
Geureol geomnida ijeul geomnida oneulbuteo nan
Geudaeran saram moreuneun geobnida hanbeondo bon jeok eomneun geobnida
Gireul geotdagado seuchin jeok eomneun
Gwaenchanseumnida ijeossseumnida bappeun ilsange haengbokhajyo
Geunsahae boineun saramdo mannago

Sarangi da geureochyo sigani gamyeon huimihaejyeo
Gieokjocha hal sudo eopgetjyo Oh

Sarangi gamyeon ddo dareun sarangi dasi ol geomnida kkok geureol geomnida
Jigeumeun apado jogeumman jinamyeon amul geomnida
Geureol geomnida ijeul geomnida nado geureol geomnida
Eoryeopjin anhayo oneulman apeumyeon modeun ge ichyeojil geomnida
Dallajin ilsange eosaekhal ppunijyo Oh~ NO

Sarangi da geureochyo sigani gamyeon huimihaejyeo
Gieokjocha hal sudo eopgetjyo geureochyo~

Sarangi gamyeon ddo dareun sarangi dasi ol geomnida kkok geureol geomnida
Jigeumeun apado jogeumman jinamyeon amul geomnida
Geureol geomnida ijeul geomnida nado geureol geomnida

Modu jioul geomnida
Kkot geureol geobnida

Sarangi gamyeon ddo dareun sarangi dasi ol geomnida kkok geureol geomnida
Nunmuri heulleodo jogeumman jinamyeon useul geomnida
Geureol geomnida (ijen) ijeul geomnida (ijen) sangcheoga amul deut...
Geureol geomnida geureol geomnida ijeul geomnida


More lyrics: http://www.lyricsmode.com/lyrics/c/cn_blue/#share



TRANSLATION
I will forget you. Starting today,
I don’t know you. I have never seen you.
We never even walked pass each other.


I’m okay. I forgot everything. I’m happy with my busy life.
I’ve met a great person too.
Love is always like this. It fades away after some time.
Can’t even remember it, Oh.


# When love goes away, another love comes again. It definitely will.
Even if it hurts now, it will heal a little later.
It will forget. I will too.


It’s not difficult. I will forget everything after today.
I’m just getting used to my changed life. Oh~ No.
Love is always like this. It fades away after some time.
Can’t even remember it. Yes~


When love goes away, another love comes again. It definitely will. 
Even if it hurts now, it will heal a little later. It will forget. I will too.
I will erase everything.
I definitely will.


When love goes away, another love comes again. 
It definitely will.
Even if tears fall now, I will smile a little later.
I will (now) forget you (now). Just like a wound heals…
I will. I will. I will forget you.


Thursday, October 27, 2011

Cinta FaceBOOK...^^

check out HIPO jom..^^

Tekanan darah rendah atau hipotensi...*ehmm???...kalo dulu aku suka selidik masalah migrain, tumor, kidneys problem...and sekarang kita selidik pula pasal darah...tekan darah rendah atau hipotensi ini, yang aku dimaklumkan la, lagi susah nak diubati kalo nak dibandingkan penyakit hipertensi(darah tinggi), hipertensi tu mesti dah common sangat dah dengar...*tp xselidik lagi...tp hipo ni, xdelah boleh bawak kepada penyakit kronik...

Dalam hipo ni biasanya, umat manusia akan ambil perhatian bila dah ada tanda-tanda yang kurang selesa pada badan diorang, *kalo aku lambat lagi kot nak detect, kalo kene paksa pergi baru lah g check*...tanda-tanda yang biasanya berlaku kepada si Hipo nih adalah...1. pitam. 2.pening and seterusnya pengsan...

Disebabkan penyakit hipo ni, x menunjukkan banyak tanda-tanda...so pesakit yang ngidap hipo, memang takkan sedar yang dia ada hipo...kadang-kadang, dorang hidup normal cam orang biasa je...aku dimaklumkan jugak yang hipo ni kalo dy happy, aktif, and dalam keadaan cemas...jadi hiper darah tu la nanti...hehehe...*owh, cam gtu...baru taw....kalo camtu senang jugak la nak ubatnye...*apa yg susah...

Dari segi pemakanan jugak kena lah ambil beratkan...dalam pemilihan makanan spt daging, durian, atau menambah sedikit garam sangatlah dialu-alukan...sebaliknya, si hipo kene elak dari pengambilan makanan spt bwg putih, daun bwg, kangkung, labu siam, timun, lobak, dan makanan yang boleh menurun hipertensi...*aik, nape sume sayur feveret aku takleh makan ni....kangkung, oh kangkung...kamu la pembuka selera...*

wahai si Hipo sekalian...(tujukan kepada roommate tersayang juga...*natasha amira shukri)

kene jauhi punca-punca hipo di bwh ni yer...
1. dehydration : sila lah minum air yang banyak
2. jangan terlalu lama di bawah sinaran matahari @ suhu yang panas...(selalu kena, mmg naya lah kalo dah terbakar bawah matahari...)

ada tips untuk orang-orang yang ada hipo ni...*hope dapat amalkan la...sbb kalo nak pantang makan tu kan susah sikit, sbb mmg dah kuat makan...

1. bangun dari duduk atau berbaring secara perlahan....
2. jangan berdiri terlalu lama...
3. jangan terlalu lama di bawah cahaya matahari yang terik...
4. diet rendah karbohidrat...(camne tuh, dah la kuat makan)
5. banyak minum air putih
6.tambahkan sedikit pengambilan garam...
7. yang paling malas sekali aku nak buat adalah...aktiviti senaman...secara teratur pulak tuh...






Wednesday, October 26, 2011

give up on you

speaking of love
another love will come along
it surely will

even though it hurts now
as time passes the wounds will heal
it will be like this...

I want to forget you
and i will too

Monday, October 24, 2011

not to change~

mencintai seseorang itu bukan untuk mengubahnya...
tetapi membawa dia kepada perubahan...
biarlah dia berubah kerana dia sedar qada' qadar yang Allah dah berikan kepada dia...
bukan kerana keterpaksaan yang membuatkan dia berubah...

kerana keterpaksaan takkan kekal. 

sama seperti cinta, kalau cinta pun dipaksa...
maka berlikulah pasangan itu untuk menuju bahagia 

Sunday, October 16, 2011

down ke malas neyh???

kenapa aku rasa macam malas je nak go on ngan sume ni...huhuh...sabo je la...
mane pergi semangat aku ni...
aku tahu ianya akan berubah...

orang mungkin takkan berubah 
kalo kita sendiri buat kesalahan yang sama...

Saturday, October 15, 2011

i need your understanding...

T.H.A.N.K.S for UNDERSTAND me

cruel LoVe~

I love when I want to love someone...
I will love till the Allah do us apart...
So don't ever lie to me if u don't ever feel like me...
Because I can be more cruel than who I am right now...

Physically, I can be two different person, so do my personality...

Monday, October 10, 2011

life cycle as a STUDENT~

ni lah jadual yang sepatutnye dipatuhi as a student...walaupun kadang-kadang tak ada lah aku ikut sangat nih

~busy.busy.busy~

tahun yang semakin busy dalam sejarah aku jadi student UMP...tak tahu nape aku rasa cam ni...nak cakap study lebih pun tak..nape boleh jadi busy nih???

1. sebab aku masuk eXpoconvo ritu ke??
2. sebab tiap-tiap minggu kena prepare lab report ke??
3. sebab tiap-tiap minggu gak la kene revise balik untuk subject Unit Operation ke??
4. sebab banyak kelas ganti ke??
5. sebab banyak benda yang aku nak kene pikir ke??
6. sebab jadual kelas aku packed sangat ke??
7. sebab subject yang perlu aku go through untuk semester ni terlalu berat and killer ke??

tapi dalam banyak-banyak alasan yang aku terpikir ni, yang paling tepat sekali alasannya...

huhuhuh...maybe sebab aku paling kuat tidur, dan menangguhkan kerja yang ntah ape-ape semata-mata kerana internet ni...ish.ish...

p/s: secara umumnya, aku tak tahu sebab ape alasannya...yang pastinya, semua alasan tu ada dalam jadual hidup aku...tp tidur and surfing internet tu memang lebih la...hehehe...:D:D:D


Thursday, October 6, 2011

dengarlah wahai kaum adam...~

Wahai kaum Adam...
Renungkanlah~
Hargailah wanita yang sentiasa berada di sisimu...
Bimbinglah dia...
Kalau silap langkahnya, 
Adam pun turut dapat nama di Akhirat kelak...
Adam tegurlah Hawa dengan cara yang baik dan kena dengan caranya...
Didiklah dia menjadi wanita solehah kerana dia adalah dari tulang rusukmu...
Lindungilah dia dari fitnah dunia~

p/s: buat kawan-kawan yang dah bernikah tuh,
 ni la tanggungjawab si suami...
kepada si isteri pula, jangan la menunding jari semata,
 tapi kamu juga harus menjaga maruahmu dan juga maruah Adammu...


Wednesday, October 5, 2011

i love the way you are~

no matter how hard you tried to change yourself...
i'll never forget that is you...
maybe you can change your personality...
but your heart still in yours...

p.s: apa yang aku ngarut nih sebenarnye xde kaitan pun dengan yang hidup ataupun yang dah takde yer...
saja mengisi masa lapang...:D:D:D

Thursday, September 22, 2011

CINTA HALAL~

Terima Kasih CINTA HALALKU
Atas kesetiaan CintaMu
Biarpun ku pernah jatuh
Kau bangkitkanku dengan cahaya imanMu

Kerana cinta yang pertama
Ku abaikanMu kerana dosa
Kerana kepercayaan yang setia
Ku menunggu saat pertemuan kedua

Dalam Kesetiaan
Dalam Keimanan
Aku jatuh sendiri 
Tanpa teman di sisi

Maafkan aku
Wahai CINTA HALALKU

Wednesday, September 14, 2011

Cerita Raya Saya...:) JERANTUT-K.LIPIS- RAUB- JERANTUT

Assalamualaikum & salam sejahtera buat kawan-kawan yer...
walaupun dah masuk 15 Syawal, nak jugak aku tulih cerita sal raya aku kat umah.

hari first...aku mulakan aktiviti raya aku dengan melayan budak-budak kecik kesayangan aku sume...hehehe...
besh gak layan dorang walaupun menyemak awal-awal pagi...
yang x beshnye, aku la kene wat air, aku la yang kene basuh cawan, aku la yang kene siapkan lemang-rendang-and ketupat dalam pinggan....fuhh...naseb badan perempuan la kan...

pastu mak aku suh siap2 sebab dah nak start p beraya umah sedara mara...best-best, sebab aku dah lame x pergi ziarah dorg, walopun umah dekat benor kan...abih dua umah, then terus balik umah, dah kira penuh la ni perut masing-masing...balik umah penat, and sambung tido, siap tutup pintu lagi kot, tu abg aku la tu suruh...hahah...

aku la yang tido paling lama, sedara mara aku dh sampai dr KL pun, aku tido lagi...padahal aku paling excited tunggu dorg...lepas tu, ada plak sedara dtg nak beraya...memang aku pindah la tempat tido aku, td depan tv, skrg serbu bilik mak...hahaha...camtu la raya aku yg pertama, maybe penat sgt semalamnya...

hari kedua paling nice la...sebab geng aku dah sampai kampung, mmg ada kwnlah aku...hehehe...beraya ngan dorg best, cousin aku asyik nak tangkap gambar je...aku bg la chance, malas nk tangkap byk2, aku bukan lawa pun, tangkap gambar ngan dorg, tenggelam aku dalam gambar kot...hahahaha...
before beraya ke KUALA LIPIS...kitorg menziarahi family yang dah xde dulu...mmg biasanya raya kedua baru aku pergi ke kubur...alhamdulillah, kubur makin cantik...tapi yang kt belakang tu, dorg lupe nak tebas kot...susah nak pergi kubur arwah to'ki...huhuhu...

pastu kitorg pun pergi ke K.Lipis, sebab nak jumpa pak sedara yg dok kt klang tu...mmg dah lame x jumpa dorg, cousin aku tu makin brutal je aku tgk..serammm...yang best kt umah tu, ad rabbit...comey.comey.comey...bukan aku sorg je yg suka rabbit dlm geng aku, ramai upenye...(*tp sume dak belasan tahun) huhuh..(nampak sgt x matured). lepas tu, kitorg pergi umah sedara jauh yg memang aku jarang jumpa, first aku jumpa, mase last aku g KL setahun lepas, sbb pak sedara aku ajak makan kt klang kan...dapat jugak la kenal-kenal...ad pulak dak ala-ala justin bieber dalam rumah tu, mane ke x cuci matanya (mata cousin aku mmg dicuci la kan)...anak 'mat saleh', mmg comey la jugak...akak dy comey, leh nampak pure omputih, walopun rambutnye hitam yer...kay abih kat situ K.lipis...
Bye.Bye K.Lipis, jumpa lagi next raya...hehehe...

Pastu kitorg pun bertolak ke Raub, nak ziarah kubur mak sedara kitorg paling bongsu...mase ziarah dy sedih pun ada, geram pun ada...tp geram tu bukan pada arwahnye, tp pada dudanye...kalo nak di 'flashback' kan balik, nak jumpa cousin aku sekejap pun, mmg dy x bg...kitorg ada hak,okay?
lepas siap tugas di kubur, kami teruskan niat beraya kami di rumah uncle haji tony kite...hehehe...igt nk beraya je...dapat dinner sekali...terima, uncle, auntie, wan long..hehehe...

sedap-sedap walopun xleh makan byk gara-gara sakit gigi...(xbyk apa, byk je ayam yang dh masuk je dlm mulut...makan pulak nasik minyak je, setiap umah...mmg kenyang la...daging je yang sikit...)
pastu dengar pulak citer hantu...dah la nak balik malam-malam ni ke Jerantut, saje je...tp Alhamdulillah xde pape yang berlaku...yang berlaku nye, kete sedara aku tersesat kat bandar jerantut...uuhuhuh...
sian dy, lambat sikit sampai dr kete family aku...

tu je la...raya ke-3 satu jerantut kitorg round...hehehe...umah-cikgu md noor-umah ustzh bahiyyah- umah aki akbar- niat nak g beraya umah datok and datin kiter yer...xkesampaian, xde org kt umah...huhuhu...kalo x mesti dpt duit raya lebih ni datok bagi...dalam-dalam beraya tu, aku tahu pulak mane rumah dak muka ala-ala seiras ngan tut.tut.tut...yeah...mmg ajak mak lalu kt ctu je la...hahaha...bulan pose dh selalu tgk..(*kurang pahala pose aku) hahah..

p/s: Papepun, SELAMAT HARI RAYA KAWAN-KAWAN>>>

Tuesday, September 13, 2011

니가 없이, 나는 괜찮아....

aku tak tahu nak tulih ape...disebabkan ni perkataan yg aku ingat dalam kepala aku...ni je la yang aku baru belajar menulis guna keyboard hangul yang aku dah geledah dalam tenet nih...hehehe....c tomorrow he...

Monday, August 29, 2011

his the first

hi bloggerzzz sekalian...

first of all tuk hari ni...SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR BATIN yer kawan.kawan...

maaf andai ada tersalah kata...tersalah tulih...terguris perasaan sume yer dengan blogger saya ni...

hari still jadi surprised sejak last year punye raye...don't know why...maybe i got a text  from him...and that's the first text at all before my other friends...he's totally different than before...or, did I change already?

p/s: I'm sorry if I can't reply you...but you've changed a lot...huh



Sunday, August 28, 2011

hati A yang digoda syaitan

ini adalah sebuah kisah "paling pendek" untuk PESANAN hati saya sendiri dan buat remaja2 di luar sana...

Hati A : Aku dah taknak suka B lagi...
             Ampunkan aku, Ya Allah kerana aku mencintai hambaMu yang belum tentu jodohku
             Tetapkan imanku agar tiada lagi terlekat perasaan yang leka itu.
             Hilangkanlah segala-segala tentang dirinya dari ingatanku, agar perasaan itu terus terhapus...Amiiin~

Dalam tidur, SYAITAN menganggu...

Syaitan: Ye ke kau dah tak suka dia...tapi kenapa setiap kali kau jumpa dia dalam mimpi, mesti kau nangis...
              hehehehe...Dahla tiap-tiap hari kau mimpi dia

Hati A: jahanam punye syaitan...tahu la kau tak pernah tido...dalam mimpi, aku pun kau muncul...

Syaitan: Adoi, camne dia boleh tahu tu aku...

Hati A: sebab hati aku cakap lain, aku tau ko tengah goda aku balik tuk suka dia kan...

*p/s: bacalah doa sebelum tido, lapangkan hati kamu dari masalah yang tak spatutnya kamu pikir...
         basuh kaki sebelum tido...

INGATLAH SUKA ITU HANYA NAFSU, DAN CINTA ITU JUGA BOLEH MEMBAWA KEPADA NAFSU>>>
JANGAN TERGODA NGAN HASUTAN SYAITAN DISAAT KAMU MENGINSAFI SETIAP KESILAPAN KAMU >_<

Saturday, July 30, 2011

Bengkel Test 2 eXpoconvo '11...


3 hari yang lalu aku and executive2 yang lain akan menghadiri bengkel test 2 tuk eXpoconvo yang akan berlangsung kira2 sebulan lebih je lagi...aku and UNIT SAJIAN yang lain pun diberikan tugas-tugas yang selayaknya macam tugas yang sebenar-benarnya dalam eXpoconvo tu nanti...perbezaannya cuma adalah ngan VVIP or STUDENT...hurm...yang tu pun susah nak kawal...syesly, aku tak tahu la macamane kalau waktu eXpoconvo t pula...sebab...yang TEST ni pun aku dah ada dapat penyakit dah...adooiiyaaaii.


maybe DEMAM, SELSEMA, and BATUK tu pun satu permulaan kot...huhuh...terima je la kan...tengoklah pulak eXpoconvo t...insyaALLAH xde pape yang akan jadi lebih teruk dari tu...na'uzubillahiminzalik...amin.amin...

Tuesday, July 26, 2011

be young than the age...

heheh...tiadaku sangka, muka matured pun still lagi dianggap dak tahun '93...
kelakor rase...kalo muka aku macam azi ke, naz ke, tika ke...
xpe lg...muka dorang memang cam budak2...aku ape ade...

ni sume gara-gara eXpoconvo '11 la ni...
maybe aku dianggap dak dip
sebab aku memang x pernah aktif ngan aktiviti UMP ni...(dak pendiam memang gini)...
huahahaha..pendiam ke?

*okay, xtw nak cakap ape dah...hahaha.xde topik tuk hari ni...haha


dak giler korea...

opss...ni sambungan entri aku tadi...korang sume mesti tau kan yang aku memang gile korea...nyanyi korea, citer korea, borak korea, tido korea, makan korea, bahasa korea. sume korea la...(tapi,pesanan yer...jangan lupe asal usul plop...igt kalo dah melayu tu, memang melayu la juga...)
tapi aku still sayang MALAYSIA


gile-gile aku ngan korea tak ada la sampai nak lupakan tanah air sendiri & kemerdekaan  kita kan...sebenarnya budaya kita indah, and maybe lebih indah dari dorang...*so renung-renungkanlah yer kawan-kawan...walaupun aku tahu yang baca blog aku pun, x ada lah gile korea cam aku..(hehehe)

so, ni la sebab2 nye aku giler korea...

1. aku start gile korea sejak masuk matriks dulu...before matriks tu aku layan Autumn in My Heart and Princess Hours je (Goong)...
2. first citer mase matriks, Sweet Spy...DENNIS OH tu...hehe...and my favourite actress tuh...
3. sebab aku kuat berangan cam citer korea...sebab tu lekat 24/7
4. sebab aku suka dengar bahasa dorang...
5. aku suka tengok tulisan HANGUL dorang...menarik & nampak comel...
6. sebab dorang punye guys yang berlakon tu, mmg gentlemen...(berlakon je la...realitinye kiter x tahu...)*ni la puncanye, habit berangan tu makin kuat dalam otak...adoi...
7. secara jujurnya la...aku ngaku la sesetengah actor dorang memang hensem kan.kan.kan...mulut leh tipu...akal & hati leh ke? :P
8. oppsss...lg satu reason...lupe plop...OST dalam drama2 dorang...superb la...gile lagu2 korea sebab OST tu la...

FYI, aku lagi suka solo artist sebenarnya...


Girl/Women-Solo: Lee Ji Eun (IU), Bae Da Hae, Baek Ji Young...Kalau SOLO artist, memang banyak la yang aku minat...
IU...comey...
Boy/Men-Solo: Kim Tae Woo (G.O.D), Yoon Sang Hyun, Alex (SHIN HWA), Kim Hyun Joong(SS501), Kim Hyung Joon (SS501), Cho KyuHyun (SUJU), Yesung (SUJU), YoungSaeng (SS501)...ni pun kalo senaraikan ni...memang tak muat 3 column blog page nih...
kim hyun joong
kim tae woo

Favourite Boy-Band: Double S 501..(SS501)...ni la boyband yang sampai skrg still wujud lg...*sape ntah cakap yang dorang dah break...dorang wat solo masing2 je la...tak lupe jugak kepada 2AM, 2PM yang sentiasa memberi inspirasi kepada kerja penulisan aku...

Favorite Girl-Band: Girl's Generation (SNSD), 2NE1

Favourite  Actor: Kang JiHwan, Yoon SangHyun, HyunBin, Lee MinHo, Ji Chang Wook

Favourite Actress: Yoon EunHye, Nam SangMi, Park MinYoung Park SiYeon, Lee DaHae

Favourite MC: konfem2 la the TOPBEST MC in Korea kan...Yoo JaeSuk...
Favorite Gag Artist: Yoo JaeSuk gak, Lee HyoRi...


tu je la yer tuk hari ni...
note: puas remind balik sume artis korea tgh2 malam buta ni...(aku gile korea, bukan sebab rupa dorang je, BAKAT lagi penting...) nak bukti, sebab aku lagi suka dengar lagu dari tengok muka dorang...hahaha

p/s: kelanjutan sume citer sal korea nih...sambung len kali punye entri



Cuteki cute