Baby Blue Pointer Wavy Tail

Friday, October 28, 2011

"나 가거든" ~if I leave...


Great Song...

The Day We Fall In Love



HANGEUL

언제부터였을까 내 맘에 자꾸 들어와
두근두근 떨려와 작은 너의 미소까지도
오랜 시간 동안 나 기다려온 운명 같은 사랑
그건 너였어 난 알 수 있어
오 내 사랑 그대란 걸

 그대는 내 맘에 온 종일 녹아 내린 솜사탕 같아
그대는 내 맘에 눈부시게 다가온 무지개 같아
내게만 들리게 달콤한 목소리로 얘기해줄래
처음부터 그대 마음도 Everyday Loving me 사랑해 Just be my love

왠지 자꾸 웃게 돼 장난스런 네 목소리
작은 두 눈에 비친 내 모습마저도 떨려와
오랜 시간 동안 나 기다려온 운명 같은 사랑
그건 너였어 난 알 수 있어
오 내 사랑 그대란 걸

 그대는 내 맘에 온 종일 녹아 내린 솜사탕 같아
그대는 내 맘에 눈부시게 다가온 무지개 같아
내게만 들리게 달콤한 목소리로 얘기해줄래
처음부터 그대 마음도 Everyday Loving me 사랑해 Just be my love

그댄 알았나요
우리 이렇게 사랑하게 되는 날
그댄 믿었나요
하늘에서 보낸 큐피트 화살을

 그렇게 다가온 기적의 선물 같은 그댈 사랑해
영원히 함께해줘 Everyday Loving me 사랑해 Just Be my love

ROMANIZATION
eonjebuteo yeoss-eulkka nae mam-e jakku deul-eowa
dugeundugeun tteollyeowa jag-eun neoui misokkajido
olaen sigan dong-an na gidalyeoon unmyeong gat-eun salang
geugeon neoyeoss-eo nan al su-iss-eo
o nae salang geudaelan geol

geudaeneun nae mam-e on jong-il nog-a naelin somsatang gat-a
geudaeneun nae mam-e nunbusige dagaon mujigae gat-a
naegeman deullige dalkomhan mogsolilo yaegi haejullae
cheoeumbuteo geudae ma-eumdo 
Everyday Loving me salanghae 
Just be my love

waenji jakku usge dwae jangnanseuleon ne mogsoli
jag-eun du nun-e bichin nae moseub majeodo tteollyeowa
olaen sigan dong-an na gidalyeoon unmyeong gat-eun salang
geugeon neoyeoss-eo nan al su-iss-eo
o nae salang geudaelan geol

geudaeneun nae mam-e on jong-il nog-a naelin somsatang gat-a
geudaeneun nae mam-e nunbusige dagaon mujigae gat-a
naegeman deullige dalkomhan mogsolilo yaegi haejullae
cheoeumbuteo geudae ma-eumdo 
Everyday Loving me 
salanghae Just be my love

geudaen al-assnayo
uli ileohge salanghagedoeneun nal
geudaen mid-eossnayo
haneul-eseo bonaen kyupiteu hwasal-eul
geuleohge dagaon gijeog-ui seonmul gat-eun geudael salanghae
yeong-wonhi hamkke haejwo 
Everyday, Loving me 
salanghae Just be my love

TRANSLATION
Since when is it, You come into my heart
My heart keep thumping even for your little smile
For along time, I’ve been waiting for this fate like love
It’s you, I know it.
Oh~ That my love is you

You’re like a cotton candy that melting my heart all day.
You’re like rainbow that coming dazzlingly into my heart
Will you whispered me with your sweet voice
That from the beginning your heart everyday loving me too
I love you just be my love.

Why I keep laughing when i heard your playful voice
When your two little eyes stare at me, I even trembling like this
For along time, I’ve been waiting for this fate like love
It’s you, I know it.
Oh~ That my love is you

You’re like a cotton candy that melting my heart all day.
You’re like rainbow that coming dazzlingly into my heart
Will you whispered me with your sweet voice
That from the beginning your heart everyday loving me too
I love you just be my love.

Do you know?
The day we fall in love like this
Do you believe?
The Cupid’s arrow sent from Heaven
I love you who come like miracle’s gift
Let’s be together forever. loving me everyday
I love you just be my love .

i will forget you...



love this vocalist voice: Lee Jong Hyun

HANGEUL

그럴 겁니다 잊을 겁니다 오늘부터 난
그대란 사람 모르는 겁니다 한번도 본 적 없는 겁니다
길을 걷다가도 스친 적 없는
괜찮습니다 잊었습니다 바쁜 일상에 행복하죠
근사해 보이는 사람도 만나고
사랑이 다 그렇죠 시간이 가면 희미해져
기억조차 할 수도 없겠죠 Oh
사랑이 가면 또 다른 사랑이 다시 올 겁니다 꼭 그럴 겁니다
지금은 아파도 조금만 지나면 아물 겁니다
그럴 겁니다 잊을 겁니다 나도 그럴 겁니다
어렵진 않아요 오늘만 아프면 모든 게 잊혀질 겁니다
달라진 일상에 어색할 뿐이죠 Oh~ NO
사랑이 다 그렇죠 시간이 가면 희미해져
기억조차 할 수도 없겠죠 그렇죠~
사랑이 가면 또 다른 사랑이 다시 올 겁니다 꼭 그럴 겁니다
지금은 아파도 조금만 지나면 아물 겁니다
그럴 겁니다 잊을 겁니다 나도 그럴 겁니다
모두 지울 겁니다
꼭 그럴 겁니다
사랑이 가면 또 다른 사랑이 다시 올 겁니다 꼭 그럴 겁니다
눈물이 흘러도 조금만 지나면 웃을 겁니다
그럴 겁니다 (이젠) 잊을 겁니다 (이젠) 상처가 아물 듯..
그럴 겁니다 그럴 겁니다 잊을 겁니다
ROMANIZATION 
Geureol geomnida ijeul geomnida oneulbuteo nan
Geudaeran saram moreuneun geobnida hanbeondo bon jeok eomneun geobnida
Gireul geotdagado seuchin jeok eomneun
Gwaenchanseumnida ijeossseumnida bappeun ilsange haengbokhajyo
Geunsahae boineun saramdo mannago

Sarangi da geureochyo sigani gamyeon huimihaejyeo
Gieokjocha hal sudo eopgetjyo Oh

Sarangi gamyeon ddo dareun sarangi dasi ol geomnida kkok geureol geomnida
Jigeumeun apado jogeumman jinamyeon amul geomnida
Geureol geomnida ijeul geomnida nado geureol geomnida
Eoryeopjin anhayo oneulman apeumyeon modeun ge ichyeojil geomnida
Dallajin ilsange eosaekhal ppunijyo Oh~ NO

Sarangi da geureochyo sigani gamyeon huimihaejyeo
Gieokjocha hal sudo eopgetjyo geureochyo~

Sarangi gamyeon ddo dareun sarangi dasi ol geomnida kkok geureol geomnida
Jigeumeun apado jogeumman jinamyeon amul geomnida
Geureol geomnida ijeul geomnida nado geureol geomnida

Modu jioul geomnida
Kkot geureol geobnida

Sarangi gamyeon ddo dareun sarangi dasi ol geomnida kkok geureol geomnida
Nunmuri heulleodo jogeumman jinamyeon useul geomnida
Geureol geomnida (ijen) ijeul geomnida (ijen) sangcheoga amul deut...
Geureol geomnida geureol geomnida ijeul geomnida


More lyrics: http://www.lyricsmode.com/lyrics/c/cn_blue/#share



TRANSLATION
I will forget you. Starting today,
I don’t know you. I have never seen you.
We never even walked pass each other.


I’m okay. I forgot everything. I’m happy with my busy life.
I’ve met a great person too.
Love is always like this. It fades away after some time.
Can’t even remember it, Oh.


# When love goes away, another love comes again. It definitely will.
Even if it hurts now, it will heal a little later.
It will forget. I will too.


It’s not difficult. I will forget everything after today.
I’m just getting used to my changed life. Oh~ No.
Love is always like this. It fades away after some time.
Can’t even remember it. Yes~


When love goes away, another love comes again. It definitely will. 
Even if it hurts now, it will heal a little later. It will forget. I will too.
I will erase everything.
I definitely will.


When love goes away, another love comes again. 
It definitely will.
Even if tears fall now, I will smile a little later.
I will (now) forget you (now). Just like a wound heals…
I will. I will. I will forget you.


Thursday, October 27, 2011

Cinta FaceBOOK...^^

check out HIPO jom..^^

Tekanan darah rendah atau hipotensi...*ehmm???...kalo dulu aku suka selidik masalah migrain, tumor, kidneys problem...and sekarang kita selidik pula pasal darah...tekan darah rendah atau hipotensi ini, yang aku dimaklumkan la, lagi susah nak diubati kalo nak dibandingkan penyakit hipertensi(darah tinggi), hipertensi tu mesti dah common sangat dah dengar...*tp xselidik lagi...tp hipo ni, xdelah boleh bawak kepada penyakit kronik...

Dalam hipo ni biasanya, umat manusia akan ambil perhatian bila dah ada tanda-tanda yang kurang selesa pada badan diorang, *kalo aku lambat lagi kot nak detect, kalo kene paksa pergi baru lah g check*...tanda-tanda yang biasanya berlaku kepada si Hipo nih adalah...1. pitam. 2.pening and seterusnya pengsan...

Disebabkan penyakit hipo ni, x menunjukkan banyak tanda-tanda...so pesakit yang ngidap hipo, memang takkan sedar yang dia ada hipo...kadang-kadang, dorang hidup normal cam orang biasa je...aku dimaklumkan jugak yang hipo ni kalo dy happy, aktif, and dalam keadaan cemas...jadi hiper darah tu la nanti...hehehe...*owh, cam gtu...baru taw....kalo camtu senang jugak la nak ubatnye...*apa yg susah...

Dari segi pemakanan jugak kena lah ambil beratkan...dalam pemilihan makanan spt daging, durian, atau menambah sedikit garam sangatlah dialu-alukan...sebaliknya, si hipo kene elak dari pengambilan makanan spt bwg putih, daun bwg, kangkung, labu siam, timun, lobak, dan makanan yang boleh menurun hipertensi...*aik, nape sume sayur feveret aku takleh makan ni....kangkung, oh kangkung...kamu la pembuka selera...*

wahai si Hipo sekalian...(tujukan kepada roommate tersayang juga...*natasha amira shukri)

kene jauhi punca-punca hipo di bwh ni yer...
1. dehydration : sila lah minum air yang banyak
2. jangan terlalu lama di bawah sinaran matahari @ suhu yang panas...(selalu kena, mmg naya lah kalo dah terbakar bawah matahari...)

ada tips untuk orang-orang yang ada hipo ni...*hope dapat amalkan la...sbb kalo nak pantang makan tu kan susah sikit, sbb mmg dah kuat makan...

1. bangun dari duduk atau berbaring secara perlahan....
2. jangan berdiri terlalu lama...
3. jangan terlalu lama di bawah cahaya matahari yang terik...
4. diet rendah karbohidrat...(camne tuh, dah la kuat makan)
5. banyak minum air putih
6.tambahkan sedikit pengambilan garam...
7. yang paling malas sekali aku nak buat adalah...aktiviti senaman...secara teratur pulak tuh...






Wednesday, October 26, 2011

give up on you

speaking of love
another love will come along
it surely will

even though it hurts now
as time passes the wounds will heal
it will be like this...

I want to forget you
and i will too

Monday, October 24, 2011

not to change~

mencintai seseorang itu bukan untuk mengubahnya...
tetapi membawa dia kepada perubahan...
biarlah dia berubah kerana dia sedar qada' qadar yang Allah dah berikan kepada dia...
bukan kerana keterpaksaan yang membuatkan dia berubah...

kerana keterpaksaan takkan kekal. 

sama seperti cinta, kalau cinta pun dipaksa...
maka berlikulah pasangan itu untuk menuju bahagia 

Sunday, October 16, 2011

down ke malas neyh???

kenapa aku rasa macam malas je nak go on ngan sume ni...huhuh...sabo je la...
mane pergi semangat aku ni...
aku tahu ianya akan berubah...

orang mungkin takkan berubah 
kalo kita sendiri buat kesalahan yang sama...

Saturday, October 15, 2011

i need your understanding...

T.H.A.N.K.S for UNDERSTAND me

cruel LoVe~

I love when I want to love someone...
I will love till the Allah do us apart...
So don't ever lie to me if u don't ever feel like me...
Because I can be more cruel than who I am right now...

Physically, I can be two different person, so do my personality...

Monday, October 10, 2011

life cycle as a STUDENT~

ni lah jadual yang sepatutnye dipatuhi as a student...walaupun kadang-kadang tak ada lah aku ikut sangat nih

~busy.busy.busy~

tahun yang semakin busy dalam sejarah aku jadi student UMP...tak tahu nape aku rasa cam ni...nak cakap study lebih pun tak..nape boleh jadi busy nih???

1. sebab aku masuk eXpoconvo ritu ke??
2. sebab tiap-tiap minggu kena prepare lab report ke??
3. sebab tiap-tiap minggu gak la kene revise balik untuk subject Unit Operation ke??
4. sebab banyak kelas ganti ke??
5. sebab banyak benda yang aku nak kene pikir ke??
6. sebab jadual kelas aku packed sangat ke??
7. sebab subject yang perlu aku go through untuk semester ni terlalu berat and killer ke??

tapi dalam banyak-banyak alasan yang aku terpikir ni, yang paling tepat sekali alasannya...

huhuhuh...maybe sebab aku paling kuat tidur, dan menangguhkan kerja yang ntah ape-ape semata-mata kerana internet ni...ish.ish...

p/s: secara umumnya, aku tak tahu sebab ape alasannya...yang pastinya, semua alasan tu ada dalam jadual hidup aku...tp tidur and surfing internet tu memang lebih la...hehehe...:D:D:D


Thursday, October 6, 2011

dengarlah wahai kaum adam...~

Wahai kaum Adam...
Renungkanlah~
Hargailah wanita yang sentiasa berada di sisimu...
Bimbinglah dia...
Kalau silap langkahnya, 
Adam pun turut dapat nama di Akhirat kelak...
Adam tegurlah Hawa dengan cara yang baik dan kena dengan caranya...
Didiklah dia menjadi wanita solehah kerana dia adalah dari tulang rusukmu...
Lindungilah dia dari fitnah dunia~

p/s: buat kawan-kawan yang dah bernikah tuh,
 ni la tanggungjawab si suami...
kepada si isteri pula, jangan la menunding jari semata,
 tapi kamu juga harus menjaga maruahmu dan juga maruah Adammu...


Wednesday, October 5, 2011

i love the way you are~

no matter how hard you tried to change yourself...
i'll never forget that is you...
maybe you can change your personality...
but your heart still in yours...

p.s: apa yang aku ngarut nih sebenarnye xde kaitan pun dengan yang hidup ataupun yang dah takde yer...
saja mengisi masa lapang...:D:D:D
Cuteki cute