Baby Blue Pointer Wavy Tail

Tuesday, September 8, 2015

The First Year After Graduated

Dah lama tak menyala ruangan ini...
dah 3 tahun kot...maybe?!

actually dalam masa tiga tahun ini...penuh dengan cerita
cerita yang sedih ada
cerita yang happy ada
cerita yang penuh dengan gelak tawa pun ada
banyak kot...

on the 'first year'...aku grad sudah tp with 2nd class je...


====gambar ni credit to ACAK...our senior...thanks cak..one day before our big day...semua muka happy belaka====


then, after grad tanam anggur la jawabnye sambil apply mane2 keje...the, aku sebenarnya keje sekejap mencari pengalaman di sebuah kilang getah sekitar kampung jugak la...
mungkin masa tu Allah permudahkan segalanya...Alhamdulillah...g interview hari jumaat, boleh start keje terus besok or next weeknya...tapi aku mintak ngan bos nak masuk awal bulan. ye la sng nk kira gaji aku...hahaha...'eh, macam aku plak yg akauntan' heeee...

best la keje kat situ suasana buat aku selesa...biarpun aku jenis yang suka buat hal sendiri...*aku memang gitu, tak kesah sgt apa org buat...sampai senior kat situ pun ada ckp, yang dia suka tengok akunye style..'ceh style la sgt'..tak kesah orng ckp apa, sengih memanjang and suka buat hal sendiri...lg satu yg dia suka...aku jenis yang terima je apa yg orng tegur...tak salahkan senior pun...

tapi dalam suka-suka aku keje kat situ ada jugak menangisnye...tapi pendam je la...tiap2 hari ada yang tegur bakpe mata bengkak...hahahahah...ada yang aku tak comfortable jugak kat situ...sbb tu la balik keje tiap2 hari berkurung dalam bilik, menangis...ye la...nak citer kat mak, x pasal2 suh berhenti keje plak..gpun, nak cerita pun mak xde kat kg...nak ckp ngan sape je...huhu...
kalo nak bercerita ngan mak, biasanya aku akan citerr yang happy2 je...sbb aku mudah terharu kalo citer sedih2 pastu mak pujuk...terus berderai airmata kaca aku...huhuh...sebak dada ni bila mak pujuk hati kita...tu yg jadi 2 tiga kali fikir, nak citer ke idak,,,

tapi akhirnya mak sendiri suh cari keje lain..mentah2 mak ckp "akak, carilah keje lain kak. penat mak tengok awak ni...mak balik kg pun, awk tak ada kat umah.keje je memanjang,"

okay bila mak dah ckp gitu...aku pun jadi underpressure la sekejap...mane tak nye...ikut ckp mak ke, ikut kata hati...papepun, dalam underpressure tu cari la keje lain ke, amik any course ke...

tup tup tup...aku mintak resign dulu bila department underpressure plak..sbb aku mmg dah tengah pressure bos ngan kerani dia buat hal plak...aku pun bertambah pressure la...ada juga sebab lain...tp malas nak cerita "horror" dalam ni...horror sgt...heeeee...

after resign, aku amik inisiatif kejap jadi dropship for some online shops..boleh la sikit duit makan minum...hahaha..dalam keje aku online 24/7 tu, jumpa la satu iklan ni...iklan Pahang Skill short course....under INSEP program...aku apply la...sbb nampak mcm open for chemistry gitu kan...macam je..sbb kat situ tulih oil & gas...mmg xde dah peluang macam ni..kata hati...sekali masuk2...budak IR belaka boh...hahaha..aku sorg je budak applied sc...mmg garu kepala aku...

okay citer sal INSEP to be continued...sbb tu dah masuk 2nd year...

Tuesday, January 1, 2013

tak ada orang perasan kan dengan perubahan aku yang sangat-sangat-sangat pelik ni...
a year ago...aku tak tahu apa yang berlaku...tapi ada something happened yang betul2 ubah aku...
aku jadi lebih beremosi...emo gitu...aku tak pasti la sebab apa, sebab aku tak sedar aku jadi macam tu...aku jadi lebih cepat marah...seyesly...sorry aku baru sedar...maybe BOMB aku dah meletup kot...bila2 masa je ada orang jadi mangsa...tapi sorry sangat-sangat-sangat...sebab aku tak bermaksud pun nak wat gitu...

untuk korang yang bersabar dengan aku selama ni...
i'm sorry...alot...
ni may be last moments la...
aku tak pasti sempat or x lepas2 ni...
apa yang pernah kite plan2 dulu...
aku tak tahu aku dapat buat ke tak...

in shaa Allah....kalau Allah izinkan dan telah dia tuliskan takdir tu...aku hadir kembali dalam hidup korang semula...

"MAY ALLAH BLESSED ALL OF YOU"
with an happy love for you guys...

Monday, October 8, 2012

is there any???

Jom layan jiwang sikit...*maaf takde keje sepatutnye study...* maaf miss nadiah*
hehehe...

aku idamkan husband yang seperti...erhhhhmm...

1. a guy yang banyak cakap *bukan yang kuat membebel okay* 
    -for always makes me laughing...
      and always alert me that i'm not gonna be alone as long as i'm with him...

2. a guy who have good memory and would be a good reminder...
    -supaya dia sentiasa dapat menjadi ingatan aku...
     dan dapat mengingati aku di setiap saat dan waktu aku terlupa...

3. a guy yang boleh buat aku rasa lebih bersyukur...
   - supaya aku tak lupa bahawa Allah sentiasa memberi nikmat, kasih sayang sepenuhnya antara kami...

4. a guy who can be so romantic where there's only us in a space
   - to make me feel like he's the only prince that i ever had...

5. a guy who can enjoy together with my best friends...
   - to be not awkward when I introducing him to them...

6. a guy who can save me when I'm lost...
   - because I'm a girl that full with tears...I just need supporter
      so, I need him to wipe my tears and always help me to find the solutions

7. a guy who can do everything...
   -not only for me, but also for himself...

8. a guy who can taught me more about life...

9. a guy who can accept all the imperfect of me... 

10. a guy who can survive the life with me till the ALLAH told us to be apart...

and finally...i just hope that there's someone....

a MAN who can accept the REAL me...

Friday, June 15, 2012

Sem 6 dalam Kenangan...^^

Semester 6 berakhir sekelip mata je...Istimewa sem ni sebab bila sem ni habis...saya and kawan-kawan jadi student 4th year pulak...excited.excited...nervous and risau mesti ada...ye la sem depan, PSM 2 lagi...huhu...sabar je la guys ye...

ha...buat sesiapa yang buat PSM time cuti ni, ALL THE BEST untuk project korang...heehee...^^m

Nak la imbas jugak kenangan-kenangan time sem6 ni. disebabkan tak banyak sangat masa nak lepak ramai2...sikit je gambar yang ada...banyak lepak kat kk4 je...tu pun sebab makanan...hehehe..

first function rasenye...DINNER FOR EXPOconVo and Minds...

dari Kiri :Exco Tajaan, Exco ExpoNiaga ke Pameran ek??? *ke same je*...and dr exco sy, Exco Sajian.Sajian.Sajian...(geng2 comey ni)

Dari Kiri : (Gabungan Mantoop)...Roommate kesayangan saya...huhu* (dah jadi ex-roommate dah)...
Exco paling penting...kalo dorang takde, xde la jamuan ni...Exco Tajaan and Exco TKC (tugas-tugas khas dan cenderamata)...

ni hok paling riuh sekali...hahaha...tu dia, gabungan exco yang konfius ni Pameran ke exponiaga ek?...hehe...

tu la konco-konco EXPOconVo kite...

lepas pada dinner tu senyap je...xde buat pape sgt...menghadapi jugak masalah bosan sem ni...tapi before start buat PSM 1 la...bila dah start sume, kelam kabut jadi...huhuh...time tu la rajin nak g jumpa SV...kalo tak  start, jgn harap nk p jumpa...(*tu saya la tu...)

ape lagi program yang saya pergi yer...??

haa...Family Day Industrial Chemistry 2012 kan.kan...

lokasi untuk family day kitorang tahun 2012 ni, adalah di BlackStone...(Pantai Batu Hitam)...

 Menghabiskan masa main layang-layang...hehe

                          Suasana di tempat Istirehat kami...

Bergayanye Mail hidupkan api pakai spect. tu..:)


         Pembahagian Kumpulan untuk Sukaneka...

Peiyei sedang berusaha untuk mendahului dalam Acara masukkan air dalam botol menggunakan sponge...


tu dia salah seorang hero group saya...jiayou hanwau

ni after finish main game air td...

santai-santai di bawah pokok...

rajin kawan-kawan saya bakar ayam...thanks korang


main cabut tag nama...seksa main game ni...leh luka-luka sampai...

syikin dan penasihat aerobik kelas kami, aisyah

sambil  menunggu makanan siap...lepak-lepak dulu...main kad, and dam ular..

menyusun strategi supaya tag nama susah utk ditarik

santai-santai amik gambar...

saya dengan model UMP...hehe...bangga sikit...haha

part ni paling best...berendam lama-lama...dok dalam air, rase cam duduk atas kerusi urut...ombak urutkan

orang penting jugak dalam family day punye AJK...

Banyaknye gambor...mintak maaf yer kawan-kawan kalo gambar yang saya pilih x cantik sangat...

utk aktiviti saya and rum8 saya...hurmmm....makan, borak...kalo borak, mmg tak igt nak naik katil...mmg lama je duk kt meja jepun tu...terutama tasha and syafiqa...kadang-kadang, saya pun terlajak borak lame-lame jugak...

gambar-gambar kat bawah ni mase kami bertiga nak pergi menghabiskan voucher 1Malaysia tu dekat karnival buku at Zenith Hotel..first time saya g sini...kalo tak tak dapat jejak...segan...tak mampu la katakan...huhu




dengar kawan-kawan menyumbangkan suara mereka...hehe

dapat rawatan kaki sikit petang-petang ni...@taman gelora...

comel tasha...hehe...^^



gambar ni, nasib baik muncul kepala..


nampok ngat x fotogenik nan oiii...

thank korang....happy time with korang...

berakhir la kenangan yang bergambar....kenangan yang tak bergambar banyak...sume nice...
yang pahit sem lepas tu, renung-renungkan...
yang manis-manis, tu kite simpan dalam ingatan...betul tak....???

thanks korang menceriakan hari-hari saya dalam semester 6 ni...

hehehe...love you guys...





Monday, June 11, 2012

Dari 3rd Year>>>dah nak masuk 4th Year

Dah lama tak mengarut kat blog ni...esok dah nak tamat sem6...wahhh...dah nak jadi 4th year student dah.cepatnya masa berlalu.lagi satu sem je akan attend lecture, then dah nak LI...tu yang nervous tu.

Tak tahu lagi nak LI kat mane.cuti ni nak kena survey tempat dah...
Cakap pasal final exam pulak, tak tahu la sem ni macamana...nampak macam lagi teruk daripada sem-sem lepas je...

Anyway, Tawakal je la...InsyaAllah..Allah akan permudahkan keputusannya nanti...

and tak lupa juga kepada kawan-kawan yang dah abih exam...SELAMAT BERCUTI...and Kepada yang bekerja, SELAMAT BEKERJA...hehehe...

Kepada yang tak abih lagi paper tu, jawab la memolek...*nasihat org pandai...diri sendiri ntah pape ntah..*pesanan tuk diri sendiri gak...bg sedar sikit esok dah last paper...

Monday, March 12, 2012

A little thing called LOVE...

All of us...
have someone who is hidden in the bottom ofthe heart...
when we think of him/her...
we will feel like...ummm...
always feel a little pain inside...
but we still want to keep him...
Even though I don't know where he is today...
What is he doing...
but he is the one who makes me know this...
A little thing called LOVE...

SomeOne...that I hope there's One for me...^^


I really hope that...
there is someone out there like him that exists. 
That guy who will 
wait for me no matter how long, 
someone who will stick with me no matter where destiny may take me, 
someone who is willing to fight with the tick of the clock just to be with me. 
Is there someone like him? 

That no matter who and what will come in his life, 
he’ll be there to be with me, 
to love me like no one else does, 
to make my heart skip a beat when he utters sweet words to me, 
and most importantly, 
to make me feel that I'm the luckiest girl living in this inevitable world 
because...
I have him.


Cuteki cute