Baby Blue Pointer Wavy Tail

Tuesday, June 28, 2011

The Boy with Incredible Brain...

td aku g jejalan kat blog yg mmg best kalo org2 yg curiosity dy tinggi gile pasal kelebihan luar biasa kat dunia yg Allah dh bg kat manusia...mmg byk...

kenal x sape ni?

salah satu kelebihan yang Allah dah anugerahkan ialah keajaiban minda...dekat sorang "mat saleh" kat atas nuh ...aku da tgk documentary sal dy...nama dy Daniel Tammet...menakjubkan...dy leh dapat jawapan matematik dengan mata je...dy leh nampak jawapan yang dah ada dalam otak dy...tak payah kira pun. katanya dy ni jugak pencipta bahasa baru, iaitu bahasa Manti...tak pernah dengar plak camne bahasa dy...apa pun credit to M.Z's Site...nice entry la...

nak bangga sikit jadi rakyat Malaysia....ada 2 org Malaysia yang tersenarai dalam 9 orang yang ada kelebihan luar biasa nih... follow la blog M.Z's Site nih...cam2 ada...perempuan paling muda & tinggi pun ada....

p/s: dak Adi Putra x masuk skali ke dalam senarai nih???

Bersyukur dengan apa yang ada, dan berusahalah untuk menjadi yang terbaik...INSYAALLAH, sebagai manusia biasa, igt D.U.I.T je....setiap kejadian Allah itu ada kelebihan yang dah tertulis untuk kita...

D=Doa
U=Usaha
I=Ikhtiar
T=Tawakal...

Monday, June 27, 2011

Cinta Aku Pada Si Dia

Cinta itu buatkan
Cinta utamaku lemah

Cinta aku pada si dia


Buatkan cinta aku pada Tuhan
Allah Yang Maha Esa
Buatkan cintaku pada Rasulullah
Kekasih Yang Maha Kuasa
Buatkan cintaku pada agama
Islam yang gah agung
Buatkan cinta aku pada iman
Nur yang sentiasa terang
Seakan-akan goyah

Umpama meniti jambatan rapuh
Yang kalau-kalau ditiup angin kencang
Rebah sujud sia-sia ke bumi



Cintaku pada si dia
Mencalar kotor pada pahalaku
Bertambah erat pula
Pegangan si dosa-dosa
Cintaku pada si dia
Buatkan jiwaku resah
Bernanah dengan maksiat
Zina mata, zina hati
Buat aku terus-terusan gelisah
Melihat pasangan lain
Melayari bahtera durjana
Yang kononnya indah
Walhal aku tahu
Halal haramnya…
Meskipun aku tahu
Baik buruknya…
Sungguhpun aku tahu
Azab dan siksanya…


Bukankah cintaku aku pada si dia
Harus bawaku dekat
Ke kota pujaanku…syurga
Bukankah cinta aku pada si dia
Harus jauhkan aku sejauh-jauhnya
Dari neraka yang pedih azabnya

Jadi…
Mana mungkin cinta ini
Cinta aku pada si dia
Adalah cinta bisikan Allah
Mana mugkin cinta ini
Cinta aku pada si dia
Adalah cinta yang bisa buatkan aku
Bahagia dunia akhiratnya
Mana mungkin cinta ini
Cinta aku pada si dia
Adalah suci, tulus dan perawan

Aku muhasabanilai cinta ini
Sebak dada, kusut jiwa
Menitis air mata seorang hamba derhaka
Mengenangkan betapa murahnya nilai cinta ini
Hinanya cinta ini disisi tuhan

Cinta yang aku dambakan
Cinta akpada si dia
Tiada apa-apa erti buat tuhan
Hanya lumpur noda mengundang murka…

Rupa-rupanya
Cinta aku pada si dia
Tidak layak menggapai rahmat
Tidak layak menjemput berkat
Dan tidak akan pernah mengundang keredhaan

Maafkan aku YAllah
Maafkan aku untuk ada rasa
Cinta aku pada si dia
Yang tidak ada nilai di mata mu Tuhan

Ya Allah
Jodohku ditanganmu
Kalau benar
Cinta aku pada si dia
Hanya menambah timbunan dosa
Aku mohon ampun Ya Allah

Doaku…
Harapanku…
Pintaku dengan harap…
Harap dengan sangat…
Penuh rendah diri sebagai hambamu
Kurniakan aku masjid yang sempurna
Dengan jodoh yang baik-baik
Penuhi pertemuan dan perpisahannya
Dengan iman, nur dan rahmatmu…
Biar jodohku itu…
Buatkan aku dekat padamu Ya Allah
Biar jodohku itu…
Buatkan syurga nanti jadi naungan untukku
Biar jodohku itu…
Buatkan aku lebih mencintaimu
Lebih dari segalanya Ya Tuhan…
Ya Allah…Amin…

Duta Residence...wow

Lawa gile umah ni...Duta Residence...mmg sesuai giler la ngan harga dia...hahaha..besar plak tu...kalo aku dapat umah camnie...xtw la nak sumbat sape dalam umah nih...hahaha...


baru kat gate depan...x masuk lg dalam dia...
:
:
:
:
:

ni. bilik air dy..lg besar dari bilik aku kat umah...
:
:
:
:
:
:

ni plak bilik wardrobe...wow...macam dalam citer bad guy lak tgk...
:
:
:
:
:

ni ruang dapur...muat ni nak wat gotong royong kenduri ni...xyah susah2 wat khemah tukang masak kt luar umah...:D:D:D

:
:
:
:
:
:
:

ni salah satu bedroom dy la...aku x suka gambar master bedroom so, aku amik la gambar bilik yg rse cm menarik je....sbnrnya, guest bedroom lg best sbnrnya...hehehe..

apa yg aku nak wat kalo dapat umah ni...hahaha...aku nk buang salah satu bende yg menakutkan kat umah tu...hahaha...xde la menakutkan sgt pun, cuma cam naik bulu roma je kalo tgk....hahaha...


ha ni dy... buatnye berbunyi tgh2 malam...x ke naya...huahahaha...

papepun credit to: iProperty.com: Malaysia's No.1 Property Website....
hehehe...

Selamat BerMIMPI indah... 



Sunday, June 26, 2011

YOU


you were there to light my day
you were there to guide me through
when my day is down and out
i'll never stop thinking of you


how can i forget all that
when you're the one who make me smile
you'll always be a part of me
how i wish you were still mine


never will forget the day
how we've met and came this far
we both know we got this feeling
but somehow it has to end up here
i know its me who said goodbye
and thats the hardest thing to do
coz you mean so much to me
and thats the truth from me to you


for all the things i've done and said
for all the hurt that i've cause you
i hope you will forgive me baby
coz that wasn't what i meant to do


you were there to light my day
you were there to guide me through
when my day is down and out
i'll never stop thinking of you


how can i forget all that
when you're the one who make me smile
you'll always be a part of me
how i wish you were still mine
for all the things i've done and said
and for the hurt that i cause you
i hope you will forgive me baby
coz that wasn't what i meant to do


you were there to light my day
you were there to guide me through

when my day is down and out
i'll never stop thinking of you


how can i forget all that
when you're the one who make me smile
you'll always be a part of me
how i wish you were still mine

listening to this song keep remind me of YOU...you're the one ever make me smile in 7 years ago...
THANKS for everything. 


Saturday, June 25, 2011

baru suka, belum sayang lg...

antara kita, baru wujudnya suka...dan belum adanya sayang
kerana aku tak yakin akan ada sayang di antara kita. maka aku larikan diri...
kerana aku takut akan melukai perasaanmu...

percayalah sebagai kawan...kita akan lebih gembira...

*han_insyirah*

Thursday, June 23, 2011

Bunga-Bunga Cinta

Tadi aku pergi survey blog2 kat gengblogger...ada satu blog ni menarik perhatian. entries pun agak best-best gak la. tapi dari segi aku la yang membaca kan...entry yang paling best. tgk kisah dia di MADINAH CASABLANCA. nice story...

dalam aku layan cerita tu. aku dapat la dengar lagu yang merdu gak la...pastu aku tanye la tuan empunya blog, apa nama lagu tu. dia cakap mihrab cinta. puas jugak la aku cari lagu pakai tajuk tu. Rupa-rupanya lagu ni OST untuk filem DALAM MIHRAB CINTA (2010)...

Lagu BUNGA-BUNGA CINTA ni dinyanyikan oleh pelakon cerita tu (DALAM MIHRAB CINTA) sendiri iaitu DUDE HARLINO ft ASMIRANDAH ZENTMAN....sekarang ni kecoh pasal dorang (DUANDAH couple)...memang best la lagu ni sama macam mula-mula aku jatuh cinta ngan lagu AYAT-AYAT CINTA. lagu KETIKA CINTA BERTASBIH & ni plak latest cerita dari Habiburrahman el-Shirazy novels...

Lirik Lagu BUNGA-BUNGA CINTA

Tak pernah terlintas di benakku
Saat pertama kita bertemu
Sesuatu yang indah 
Tumbuh dalam gundah
Harum dan merekah

Tulus hatimu buka mataku
Tegar jiwamu hapus raguku
Membuncah di hati harapan nan suci
Menyatukan janji

Bunga-bunga cinta indah bersemi
Di antara harap pinta pada-Nya
Tuhan tautkanlah cinta di hati
Berpadu indah dalam mihrab cinta

Tulus hatimu buka mataku
Tegar jiwamu hapus raguku
Membuncah di hati harapan nan suci
Menyatukan janji

hoo...ho...ho

Bunga-bunga cinta indah bersemi
Di antara harap pinta pada-Nya
Tuhan tautkanlah cinta di hati
Berpadu indah dalam mihrab cintaa...

Bunga-bunga cinta indah bersemi
Di antara harap pinta pada-Nya
Tuhan tautkanlah cinta di hati
Berpadu indah dalam mihrab cintaa...

Tak pernah terlintas di benakku
Saat pertama kita bertemu
Sesuatu yang indah 
Tumbuh dalam gundah
Harum dan merekah

Membuncah di hati harapan nan suci
Menyatukan janji dalam mihrab cinta 






abah, kami rindu abah sangat-sangat...

Kelmarin, aku blogwalking kat souteen.blogspot.com (along aku punye blog) ada entry baru and lagu baru yang dia siapkan. lagu ABAH...

Katanya dia hidupkan balik lirik yang dah lama dia tulis masa dia belajar dulu sempena HARI BAPA yang lepas. Lirik itu ditulis selepas perginya Ayahanda tersayang kami. Bila dah dengar lagu ni teringat balik, masa saat-saat aku tak boleh terima bahawa abah yang merupakan satu-satunya bapa yang aku ada dah pergi menuju kembali pada Maha Pencipta. Al-fatihah...mungkin Allah lebih menyayangi dia. Aku harus redha dan terus bertabah untuk ujian yang seterusnya.

Terima Kasih ABAH, atas segala pengorbanan yang telah abah berikan pada kami sejak kecil. Segala jasa abah tak mungkin terbalas kerana kasih sayang dan pengorbananmu begitu bermakna untuk kami sekeluarga.

ini lah lagu yang telah di'compose' oleh abang aku...hayatilah yer kawan-kawan... 

video

p/s buat kawan-kawan: hargailah bapa anda seperti mana anda menghargai ibu anda...kerana mereka juga insan yang telah memberi nyawa untuk kita dilahirkan ke dunia. hargailah mereka sementara mereka masih ada. SEBELUM berlakunya penyesalan apabila mereka telah tiada...

Sunday, June 19, 2011

wow...^o^


lawa kot rumah-rumah ni...bestnye kalau dapat laki architect...*dah nak mula berangan-angan nak laki cam Joon JinHo *lee minho*...^^


p/s: stop berangan yer kawan-kawan...hehe..kpd yg shortsem, selamat ber"quiz" esok...kpd yg ad kat umah, selamat bekerja, bila dah kaya, jgn lupe belanja yer...

     *hans_insyirah*


gara2 quiz

"Jangan biarkan aku merasa sepi...
kerana sepiku adalah untuk cinta matiku...
kerana sepi membuatkan aku kembali berfantasi...
fantasi tentang sebuah memori yang masih segar di fikiranku"




jiwang plak malam2 ni kan...
adoiyai...

C.A.R.B.O.H.Y.D.R.A.T.E.S ohhhh....syg...
Cuteki cute