Baby Blue Pointer Wavy Tail

Wednesday, January 11, 2012

kisah girl A yang setia tapi selalu memperbodohkan diri dia kerana cinta...

ada seorang girl ni, girl A..dia fallen for someone "a guy B" in first sight love...sejak pandangan dengan senyuman pertama tu, fuiyoooo...dia dah angau dah dalam 7 hari seminggu oooo 24-7 kot ...pelbagai cara dia try nak berkenalan dengan guy B tu...kadang-kadang dia rasa bersyukur juga dengan perkataan "kebetulan"...yang mana "kebetulan" lah yang dah bawa diorang berdua ni menjadi kawan...

walaupun, dalam persahabatan diorang ada sedikit unik, "hanya setiap bulan, lembaran kertas yang menjadi penghubung antara mereka" tapi itu dah cukup menggembirakan untuk girl A...sampailah suatu saat...girl A kena terima hakikat yang setiap pertemuaan pasti akan berakhir dengan perpisahan...perpisahan itu girl A akhiri dengan luahan...*ameeekau* pitam sekejap dengar jawapan dr dy kan...girl A still ingat lagi apa alasan guy B
...*aku tak bersedia lagi untuk semua ni, diri aku sendiri pun aku tak boleh nak jaga...ini kan nak jaga dia...(bagus lah alasan guy B) 

sejak dari hari tu, girl A tu memang menyesal gila sal luahan tu...dia memang rasa nak lari jauh-jauh...tapi setakat keluar dari negeri dia sendiri je la dia mampu...nak keluar dari malaysia karang tak layak pulak kan...

lepas bertahun-tahun cari pengganti...*disebabkan girl A ni memang low profile sampai tahap kampung gila-gila...memang tak ada siapa lah yang nak kan*..."kebetulan" & takdir sekali lagi menentukan girl A and guy B untuk bertemu...tapi dalam "kebetulan" & takdir tu, hati girl A and guy B tak lagi macam dulu...persahabatan memang dah jauh dari hidup diorang. inikan pula kalau girl A nak rapat-rapat lagi dengan guy B...tapi setahu aku lah seboleh-bolehnye girl A nak mengelak dari tengok muka guy B...dia memang tak boleh tengok muka and senyuman guy B...kalau tak rasa cinta tu mesti rasa kembali...*cinta monyet la katakan...tapi yang aku tengok lah kan...kalau dia tak tengok, angau and asyik termenung je...ish.ish, tak faham aku...

bila guy B tu dah tak wujud dalam circle hidup girl A...bukan guy B je yang tak wujud...perkataan yang namanya cinta tu pun girl A memang tak percaya dah...pastu, muncul lah seorang guy C yang datang dan cuba untuk menjadi pengganti...tetapi kerana kebodohan dan kesetiaan dia pada guy B tadi...dia jadi lalai dengan perangai ambil berat guy C...

pesanan yang nak sangat girl A tu cakap...:

Kepada orang yang baru nak mengenali cinta:

jangan terlalu bodoh kerana cinta...
cinta tu takkan datang kalau diraih-raih, melainkan cinta itu dari Allah...
kerana Allah boleh mencintai seluruh alamNya...tetapi manusia, mereka boleh hipokrit dan pilih siapa yang mereka mahu...

Kepada guy B:

seriously, girl A masih suka kamu, risaukan kamu...dan sentiasa mahu cari tahu tentang kamu...
dia dah tak tahu nak buat apa and macamana supaya dia boleh lupakan kamu...macam-macam cara dah dia buat...kadang-kadang dia rasa bersalah sangat-sangat sebab mengganggu hidup kamu dulu...

kalau kamu rasa kamu tak sukakan dia...aku harap kamu berterus-terang supaya dia tak lagi mengejar kamu even dalam tidurnya, atau dalam tangisannya...dia pasti memaafkan kamu sekiranya kamu berterus-terang...
Mungkin itu adalah satu-satunya cara dia untuk melupakan kamu...kadang-kadang tamparan yang berat tu, boleh membuat seseorang itu melupakan sejarah hitamnya...jiayou guy B, buat la girl A bahagia biarpun kamu tak perlukan dia...sebagai teman mungkin...

Kepada guy C:

girl A nak minta maaf banyak-banyak...memang girl A tak pernah bercinta tapi dia pernah melalui bagaimana rasanya cinta tu...kadang-kadang, aku fikir bukan salah girl A juga dalam hal ni...girl A cuma mahu menjadi diri dia...kerana dia percaya kalau dia jadi orang lain, pasti dia akan menyesal berkenalan dengan kamu, guy C...

kalau dia diberi peluang kedua mungkin, dia akan lebih menghargai...tapi cuba lah menerima dirinya seadanya...biarkan perubahan dalam diri dia, adalah kemahuan dia sendiri...ingat prinsip perempuan bercinta lain, mereka mungkin keras dan tegas, tetapi mereka menghargai kamu...





Sunday, January 1, 2012

Pengalaman Study Week kat RUMAH...study ke bercuti...???

Ambil masa dua minggu jugak aku duk pikir nak study week kat umah ke, balik sekejap je...Teringin juga nak rasa cam mana agaknya study week kat rumah kan...

last-last sampai rumah abang aku yang buat decision..."akak, awak duduk je kat rumah ni...dah ada cuti seminggu tu...study week kat umah je...". Nasib baik dah prepare bawa semua buku untuk every subject...

Hari pertama sampai rumah, itupun dah busy duk melayan dak nakal kat rumah, IZZA AQILLA nasib baik seorang je anak sedara...kalau tak makin pusing la melayan dia...Esoknye, aku pergi ikut mak ke majlis pertunangan adik bongsunye...CIK UMI FATIHA...seriusly, baru tahu yang ada lagi seorang mak sedara dah la sama umur dengan along aku...comey, cam maksu...sebijik, saiz badan sama dah, muka pun dah ad iras...hehehe...nama pun adik-beradik kan....OKAY*malam tu dah niat dah hari esoknya nak start study...tapi.....
Ada iras kan.kan??
Along, Kak Fizah...tunggu korang punye pulak tahun depan...:D:D:D
...study dalam semak...kertas yang sepatutnya dibelek-belek digantikan dengan semak samun, pokok sawit, daun-daun and batang kayu. pen yang sepatutnya dipegang bertukar jadi sabit and parang...amekau...diberi tugas oleh tauke kami, aku dengan along aku dengan rela hati menyerahkan diri kepada nyamuk-nyamuk yang dah tunggu mangsa...biasalah kan, aku yang tak biasa pegang parang, sabit ni, dah habis luka tangan, tersiat kulit...masalahnya kat sini, tangan kanan je...nampak sangat tangan kanan aku ni banyak problem...adoiyai...bila guna tangan kiri, dua pokok sawit, aku berjaya habiskan...TERIMA KASIH TANGAN KIRI...

hari ke 3, perasaan malas mula menular dalam diri, sebab tangan terasa penat dan sakit...tahu pulak pasal nak pergi bercuti ke Terengganu, jumpa sedara-mara, lagi la membuak perasaan malas nak study tu...*tapi ada lah bukak jugak sikit dalam kereta kan...tapi tak masuk pun, sebab banyak lagi tidur dalam kereta tuh, biasa dah ada air-cond kan...sejuk-sejuk pulak tu...yang bestnye ke Terengganu kali ni, kami tidak lagi bertiga...kami berempat....yeay...kalau bertujuh or berlapan mesti lagi best...

Kat Terengganu, memang tak berapa nak buka la buku tu...kalau buka, confirm tak fokus punye...sebab dengar mak sedara & pak sedara banyak cerita diorang nak cerita...hari kedua kat terengganu kitorang abihkan masa dengan jalan-jalan...dari Marang, ke Gong Badak, dari Gong Badak ke Losong, dari Losong ke Wakaf Tapai, dari Wakai Tapai ke Banggol ??? tak ingat Banggol ape...huhuhuu...

Dari Marang tu, nak ke rumah penginapan kami di Gong Badak...(FREE lagi, makan pun FREE...) terima kasih pak ngah...dari Gong Badak ke Losong di Losong kami menjengah TTI...best.best.best, dapat naik river cruise...seharian jugak lah ada kat sana...
Muke cool adik aku...belum sampai kat river cruise lagi...:DDD...seyes tak leh bla dengan statement dari mulut dia....
tengok muka cuak adik aku...takut air ke ape???confused kejap ngan identiti dia...*teringat waktu rakit ni...and river cruise time sekolah dulu...tp kat sungai KUANTAN je...*

Budak yang makin gilerr gambar sekarang...:D:D:D
dari TTI, kami pergi MyDin Mall...besarrrr....punya lah dah lama tak balik...baru perasan ada MyDin Mall...rasenye masa pergi KT hari tu tak ada lagi...*ke aku yang tka perasan...huhuhu... dari MyDin Mall kami pergi ke ICT  yg femes kat terengganu...hahaha..bukan pulau ICT yang tak siap lagi tu...Ikan Celup Tepung POK LONG...
Walaupun dah kenyang tapi mata aku tetap aim seafood dalam pinggan tu...walaupun ianya hanya tinggal sisa...
Rancak Mok ngoh ngan mak berborak...balik setahun sekali...camtu lerr...
best la, ikan pari celup tepung, udang celup tepung, sotong celup tepung...nyuuum....*dok terengganu nih asyik disumbat je dengan makanan FREE*....dari ICT tu, kitorang pergi pula jumpa orang lama kampung...*tak kenal pun siapa, masa tu budak-budak lagi kot...*berapa kali sesat nak pergi ke rumah dia...papepun, terima kasih CIKGU ZUKI sebab kerana rumah cikgu la saya dapat pergi ke tempat yang bernama Banggol...walaupun bukan Banggol yang special tuh...Kat rumah dia pun disumbat makanan jugak...tapi sedap sangat Mee tu...terima kasih mak cik...(tak ingat nama sebenar)....

Balik dari Terengganu lagi lah aku malas nak study... bila semangat je nak study, ada pulak Astro B.yond...kemalasan semakin menular ler, TV asyik memanggil-manggil utk aku meneman dia...

Itulah kisahnye aku study week di rumah...

Conclusion nye, lain kali nak study week kat rumah, kene tutup telinga, mata daripada gangguan dan godaan TV and just follow jadual yang dibuat... *jangan layan budak-budak yang ada di rumah anda...





Cuteki cute