Baby Blue Pointer Wavy Tail

Monday, October 8, 2012

is there any???

Jom layan jiwang sikit...*maaf takde keje sepatutnye study...* maaf miss nadiah*
hehehe...

aku idamkan husband yang seperti...erhhhhmm...

1. a guy yang banyak cakap *bukan yang kuat membebel okay* 
    -for always makes me laughing...
      and always alert me that i'm not gonna be alone as long as i'm with him...

2. a guy who have good memory and would be a good reminder...
    -supaya dia sentiasa dapat menjadi ingatan aku...
     dan dapat mengingati aku di setiap saat dan waktu aku terlupa...

3. a guy yang boleh buat aku rasa lebih bersyukur...
   - supaya aku tak lupa bahawa Allah sentiasa memberi nikmat, kasih sayang sepenuhnya antara kami...

4. a guy who can be so romantic where there's only us in a space
   - to make me feel like he's the only prince that i ever had...

5. a guy who can enjoy together with my best friends...
   - to be not awkward when I introducing him to them...

6. a guy who can save me when I'm lost...
   - because I'm a girl that full with tears...I just need supporter
      so, I need him to wipe my tears and always help me to find the solutions

7. a guy who can do everything...
   -not only for me, but also for himself...

8. a guy who can taught me more about life...

9. a guy who can accept all the imperfect of me... 

10. a guy who can survive the life with me till the ALLAH told us to be apart...

and finally...i just hope that there's someone....

a MAN who can accept the REAL me...

Friday, June 15, 2012

Sem 6 dalam Kenangan...^^

Semester 6 berakhir sekelip mata je...Istimewa sem ni sebab bila sem ni habis...saya and kawan-kawan jadi student 4th year pulak...excited.excited...nervous and risau mesti ada...ye la sem depan, PSM 2 lagi...huhu...sabar je la guys ye...

ha...buat sesiapa yang buat PSM time cuti ni, ALL THE BEST untuk project korang...heehee...^^m

Nak la imbas jugak kenangan-kenangan time sem6 ni. disebabkan tak banyak sangat masa nak lepak ramai2...sikit je gambar yang ada...banyak lepak kat kk4 je...tu pun sebab makanan...hehehe..

first function rasenye...DINNER FOR EXPOconVo and Minds...

dari Kiri :Exco Tajaan, Exco ExpoNiaga ke Pameran ek??? *ke same je*...and dr exco sy, Exco Sajian.Sajian.Sajian...(geng2 comey ni)

Dari Kiri : (Gabungan Mantoop)...Roommate kesayangan saya...huhu* (dah jadi ex-roommate dah)...
Exco paling penting...kalo dorang takde, xde la jamuan ni...Exco Tajaan and Exco TKC (tugas-tugas khas dan cenderamata)...

ni hok paling riuh sekali...hahaha...tu dia, gabungan exco yang konfius ni Pameran ke exponiaga ek?...hehe...

tu la konco-konco EXPOconVo kite...

lepas pada dinner tu senyap je...xde buat pape sgt...menghadapi jugak masalah bosan sem ni...tapi before start buat PSM 1 la...bila dah start sume, kelam kabut jadi...huhuh...time tu la rajin nak g jumpa SV...kalo tak  start, jgn harap nk p jumpa...(*tu saya la tu...)

ape lagi program yang saya pergi yer...??

haa...Family Day Industrial Chemistry 2012 kan.kan...

lokasi untuk family day kitorang tahun 2012 ni, adalah di BlackStone...(Pantai Batu Hitam)...

 Menghabiskan masa main layang-layang...hehe

                          Suasana di tempat Istirehat kami...

Bergayanye Mail hidupkan api pakai spect. tu..:)


         Pembahagian Kumpulan untuk Sukaneka...

Peiyei sedang berusaha untuk mendahului dalam Acara masukkan air dalam botol menggunakan sponge...


tu dia salah seorang hero group saya...jiayou hanwau

ni after finish main game air td...

santai-santai di bawah pokok...

rajin kawan-kawan saya bakar ayam...thanks korang


main cabut tag nama...seksa main game ni...leh luka-luka sampai...

syikin dan penasihat aerobik kelas kami, aisyah

sambil  menunggu makanan siap...lepak-lepak dulu...main kad, and dam ular..

menyusun strategi supaya tag nama susah utk ditarik

santai-santai amik gambar...

saya dengan model UMP...hehe...bangga sikit...haha

part ni paling best...berendam lama-lama...dok dalam air, rase cam duduk atas kerusi urut...ombak urutkan

orang penting jugak dalam family day punye AJK...

Banyaknye gambor...mintak maaf yer kawan-kawan kalo gambar yang saya pilih x cantik sangat...

utk aktiviti saya and rum8 saya...hurmmm....makan, borak...kalo borak, mmg tak igt nak naik katil...mmg lama je duk kt meja jepun tu...terutama tasha and syafiqa...kadang-kadang, saya pun terlajak borak lame-lame jugak...

gambar-gambar kat bawah ni mase kami bertiga nak pergi menghabiskan voucher 1Malaysia tu dekat karnival buku at Zenith Hotel..first time saya g sini...kalo tak tak dapat jejak...segan...tak mampu la katakan...huhu




dengar kawan-kawan menyumbangkan suara mereka...hehe

dapat rawatan kaki sikit petang-petang ni...@taman gelora...

comel tasha...hehe...^^



gambar ni, nasib baik muncul kepala..


nampok ngat x fotogenik nan oiii...

thank korang....happy time with korang...

berakhir la kenangan yang bergambar....kenangan yang tak bergambar banyak...sume nice...
yang pahit sem lepas tu, renung-renungkan...
yang manis-manis, tu kite simpan dalam ingatan...betul tak....???

thanks korang menceriakan hari-hari saya dalam semester 6 ni...

hehehe...love you guys...





Monday, June 11, 2012

Dari 3rd Year>>>dah nak masuk 4th Year

Dah lama tak mengarut kat blog ni...esok dah nak tamat sem6...wahhh...dah nak jadi 4th year student dah.cepatnya masa berlalu.lagi satu sem je akan attend lecture, then dah nak LI...tu yang nervous tu.

Tak tahu lagi nak LI kat mane.cuti ni nak kena survey tempat dah...
Cakap pasal final exam pulak, tak tahu la sem ni macamana...nampak macam lagi teruk daripada sem-sem lepas je...

Anyway, Tawakal je la...InsyaAllah..Allah akan permudahkan keputusannya nanti...

and tak lupa juga kepada kawan-kawan yang dah abih exam...SELAMAT BERCUTI...and Kepada yang bekerja, SELAMAT BEKERJA...hehehe...

Kepada yang tak abih lagi paper tu, jawab la memolek...*nasihat org pandai...diri sendiri ntah pape ntah..*pesanan tuk diri sendiri gak...bg sedar sikit esok dah last paper...

Monday, March 12, 2012

A little thing called LOVE...

All of us...
have someone who is hidden in the bottom ofthe heart...
when we think of him/her...
we will feel like...ummm...
always feel a little pain inside...
but we still want to keep him...
Even though I don't know where he is today...
What is he doing...
but he is the one who makes me know this...
A little thing called LOVE...

SomeOne...that I hope there's One for me...^^


I really hope that...
there is someone out there like him that exists. 
That guy who will 
wait for me no matter how long, 
someone who will stick with me no matter where destiny may take me, 
someone who is willing to fight with the tick of the clock just to be with me. 
Is there someone like him? 

That no matter who and what will come in his life, 
he’ll be there to be with me, 
to love me like no one else does, 
to make my heart skip a beat when he utters sweet words to me, 
and most importantly, 
to make me feel that I'm the luckiest girl living in this inevitable world 
because...
I have him.


Sunday, March 4, 2012

It's all about friendship...

Maybe aku terlalu setia dengan persahabatan...kerana aku tak boleh hidup tanpa kawan, kerana persahabatan membuat aku tersenyum dan ketawa dengan kenangan yang kita pernah ukir...

tapi kawan...ini keluhan hati aku ttg kamu...

dalam hati, aku sayangkan kamu,
kerana kamu yang buat aku terasa hidup di sini...
di tempat yang mula-mula aku tak mahu jejak...
terlalu banyak yang telah kau bantu...

tapi apabila mula mengenalimu...
kepercayaan aku beri...
kesetiaan aku pegang...

mungkin dah terlalu lama...
kau semakin menghilang...
segalanya kian terpadam...

kepercayaan yang di kumpul kian kabur...
keraguan yang hadir semakin jelas...
kesetiaan ku pegang semakin rapuh...

dan kadang-kadang...
kata-katamu, semakin jauh dari keikhlasanmu...
dari lubuk hatimu...

kawan,
Mana kamu yang sewaktu hari pertama aku kenal kamu...
kawan aku rindu kamu yg dulu,
Tak perlu cipta kebohongan untuk membina persahabatan...
kerana sebuah persahabatan itu terlalu indah sayang...

Percayalah...
dalam persahabatan..
kita perlukan kesetiaan...
dan dalam kesetiaan...
kita perlukan kepercayaan...
sama seperti cinta kerana persahabatan juga untuk selamanya...

p/s: aku syg kamu...biarpun kadang aku rasa sakit dengan kamu...terima kasih kawan atas kenangan...
aku maafkan segalanya...kerana aku masih pilih setia...



Wednesday, January 11, 2012

kisah girl A yang setia tapi selalu memperbodohkan diri dia kerana cinta...

ada seorang girl ni, girl A..dia fallen for someone "a guy B" in first sight love...sejak pandangan dengan senyuman pertama tu, fuiyoooo...dia dah angau dah dalam 7 hari seminggu oooo 24-7 kot ...pelbagai cara dia try nak berkenalan dengan guy B tu...kadang-kadang dia rasa bersyukur juga dengan perkataan "kebetulan"...yang mana "kebetulan" lah yang dah bawa diorang berdua ni menjadi kawan...

walaupun, dalam persahabatan diorang ada sedikit unik, "hanya setiap bulan, lembaran kertas yang menjadi penghubung antara mereka" tapi itu dah cukup menggembirakan untuk girl A...sampailah suatu saat...girl A kena terima hakikat yang setiap pertemuaan pasti akan berakhir dengan perpisahan...perpisahan itu girl A akhiri dengan luahan...*ameeekau* pitam sekejap dengar jawapan dr dy kan...girl A still ingat lagi apa alasan guy B
...*aku tak bersedia lagi untuk semua ni, diri aku sendiri pun aku tak boleh nak jaga...ini kan nak jaga dia...(bagus lah alasan guy B) 

sejak dari hari tu, girl A tu memang menyesal gila sal luahan tu...dia memang rasa nak lari jauh-jauh...tapi setakat keluar dari negeri dia sendiri je la dia mampu...nak keluar dari malaysia karang tak layak pulak kan...

lepas bertahun-tahun cari pengganti...*disebabkan girl A ni memang low profile sampai tahap kampung gila-gila...memang tak ada siapa lah yang nak kan*..."kebetulan" & takdir sekali lagi menentukan girl A and guy B untuk bertemu...tapi dalam "kebetulan" & takdir tu, hati girl A and guy B tak lagi macam dulu...persahabatan memang dah jauh dari hidup diorang. inikan pula kalau girl A nak rapat-rapat lagi dengan guy B...tapi setahu aku lah seboleh-bolehnye girl A nak mengelak dari tengok muka guy B...dia memang tak boleh tengok muka and senyuman guy B...kalau tak rasa cinta tu mesti rasa kembali...*cinta monyet la katakan...tapi yang aku tengok lah kan...kalau dia tak tengok, angau and asyik termenung je...ish.ish, tak faham aku...

bila guy B tu dah tak wujud dalam circle hidup girl A...bukan guy B je yang tak wujud...perkataan yang namanya cinta tu pun girl A memang tak percaya dah...pastu, muncul lah seorang guy C yang datang dan cuba untuk menjadi pengganti...tetapi kerana kebodohan dan kesetiaan dia pada guy B tadi...dia jadi lalai dengan perangai ambil berat guy C...

pesanan yang nak sangat girl A tu cakap...:

Kepada orang yang baru nak mengenali cinta:

jangan terlalu bodoh kerana cinta...
cinta tu takkan datang kalau diraih-raih, melainkan cinta itu dari Allah...
kerana Allah boleh mencintai seluruh alamNya...tetapi manusia, mereka boleh hipokrit dan pilih siapa yang mereka mahu...

Kepada guy B:

seriously, girl A masih suka kamu, risaukan kamu...dan sentiasa mahu cari tahu tentang kamu...
dia dah tak tahu nak buat apa and macamana supaya dia boleh lupakan kamu...macam-macam cara dah dia buat...kadang-kadang dia rasa bersalah sangat-sangat sebab mengganggu hidup kamu dulu...

kalau kamu rasa kamu tak sukakan dia...aku harap kamu berterus-terang supaya dia tak lagi mengejar kamu even dalam tidurnya, atau dalam tangisannya...dia pasti memaafkan kamu sekiranya kamu berterus-terang...
Mungkin itu adalah satu-satunya cara dia untuk melupakan kamu...kadang-kadang tamparan yang berat tu, boleh membuat seseorang itu melupakan sejarah hitamnya...jiayou guy B, buat la girl A bahagia biarpun kamu tak perlukan dia...sebagai teman mungkin...

Kepada guy C:

girl A nak minta maaf banyak-banyak...memang girl A tak pernah bercinta tapi dia pernah melalui bagaimana rasanya cinta tu...kadang-kadang, aku fikir bukan salah girl A juga dalam hal ni...girl A cuma mahu menjadi diri dia...kerana dia percaya kalau dia jadi orang lain, pasti dia akan menyesal berkenalan dengan kamu, guy C...

kalau dia diberi peluang kedua mungkin, dia akan lebih menghargai...tapi cuba lah menerima dirinya seadanya...biarkan perubahan dalam diri dia, adalah kemahuan dia sendiri...ingat prinsip perempuan bercinta lain, mereka mungkin keras dan tegas, tetapi mereka menghargai kamu...





Sunday, January 1, 2012

Pengalaman Study Week kat RUMAH...study ke bercuti...???

Ambil masa dua minggu jugak aku duk pikir nak study week kat umah ke, balik sekejap je...Teringin juga nak rasa cam mana agaknya study week kat rumah kan...

last-last sampai rumah abang aku yang buat decision..."akak, awak duduk je kat rumah ni...dah ada cuti seminggu tu...study week kat umah je...". Nasib baik dah prepare bawa semua buku untuk every subject...

Hari pertama sampai rumah, itupun dah busy duk melayan dak nakal kat rumah, IZZA AQILLA nasib baik seorang je anak sedara...kalau tak makin pusing la melayan dia...Esoknye, aku pergi ikut mak ke majlis pertunangan adik bongsunye...CIK UMI FATIHA...seriusly, baru tahu yang ada lagi seorang mak sedara dah la sama umur dengan along aku...comey, cam maksu...sebijik, saiz badan sama dah, muka pun dah ad iras...hehehe...nama pun adik-beradik kan....OKAY*malam tu dah niat dah hari esoknya nak start study...tapi.....
Ada iras kan.kan??
Along, Kak Fizah...tunggu korang punye pulak tahun depan...:D:D:D
...study dalam semak...kertas yang sepatutnya dibelek-belek digantikan dengan semak samun, pokok sawit, daun-daun and batang kayu. pen yang sepatutnya dipegang bertukar jadi sabit and parang...amekau...diberi tugas oleh tauke kami, aku dengan along aku dengan rela hati menyerahkan diri kepada nyamuk-nyamuk yang dah tunggu mangsa...biasalah kan, aku yang tak biasa pegang parang, sabit ni, dah habis luka tangan, tersiat kulit...masalahnya kat sini, tangan kanan je...nampak sangat tangan kanan aku ni banyak problem...adoiyai...bila guna tangan kiri, dua pokok sawit, aku berjaya habiskan...TERIMA KASIH TANGAN KIRI...

hari ke 3, perasaan malas mula menular dalam diri, sebab tangan terasa penat dan sakit...tahu pulak pasal nak pergi bercuti ke Terengganu, jumpa sedara-mara, lagi la membuak perasaan malas nak study tu...*tapi ada lah bukak jugak sikit dalam kereta kan...tapi tak masuk pun, sebab banyak lagi tidur dalam kereta tuh, biasa dah ada air-cond kan...sejuk-sejuk pulak tu...yang bestnye ke Terengganu kali ni, kami tidak lagi bertiga...kami berempat....yeay...kalau bertujuh or berlapan mesti lagi best...

Kat Terengganu, memang tak berapa nak buka la buku tu...kalau buka, confirm tak fokus punye...sebab dengar mak sedara & pak sedara banyak cerita diorang nak cerita...hari kedua kat terengganu kitorang abihkan masa dengan jalan-jalan...dari Marang, ke Gong Badak, dari Gong Badak ke Losong, dari Losong ke Wakaf Tapai, dari Wakai Tapai ke Banggol ??? tak ingat Banggol ape...huhuhuu...

Dari Marang tu, nak ke rumah penginapan kami di Gong Badak...(FREE lagi, makan pun FREE...) terima kasih pak ngah...dari Gong Badak ke Losong di Losong kami menjengah TTI...best.best.best, dapat naik river cruise...seharian jugak lah ada kat sana...
Muke cool adik aku...belum sampai kat river cruise lagi...:DDD...seyes tak leh bla dengan statement dari mulut dia....
tengok muka cuak adik aku...takut air ke ape???confused kejap ngan identiti dia...*teringat waktu rakit ni...and river cruise time sekolah dulu...tp kat sungai KUANTAN je...*

Budak yang makin gilerr gambar sekarang...:D:D:D
dari TTI, kami pergi MyDin Mall...besarrrr....punya lah dah lama tak balik...baru perasan ada MyDin Mall...rasenye masa pergi KT hari tu tak ada lagi...*ke aku yang tka perasan...huhuhu... dari MyDin Mall kami pergi ke ICT  yg femes kat terengganu...hahaha..bukan pulau ICT yang tak siap lagi tu...Ikan Celup Tepung POK LONG...
Walaupun dah kenyang tapi mata aku tetap aim seafood dalam pinggan tu...walaupun ianya hanya tinggal sisa...
Rancak Mok ngoh ngan mak berborak...balik setahun sekali...camtu lerr...
best la, ikan pari celup tepung, udang celup tepung, sotong celup tepung...nyuuum....*dok terengganu nih asyik disumbat je dengan makanan FREE*....dari ICT tu, kitorang pergi pula jumpa orang lama kampung...*tak kenal pun siapa, masa tu budak-budak lagi kot...*berapa kali sesat nak pergi ke rumah dia...papepun, terima kasih CIKGU ZUKI sebab kerana rumah cikgu la saya dapat pergi ke tempat yang bernama Banggol...walaupun bukan Banggol yang special tuh...Kat rumah dia pun disumbat makanan jugak...tapi sedap sangat Mee tu...terima kasih mak cik...(tak ingat nama sebenar)....

Balik dari Terengganu lagi lah aku malas nak study... bila semangat je nak study, ada pulak Astro B.yond...kemalasan semakin menular ler, TV asyik memanggil-manggil utk aku meneman dia...

Itulah kisahnye aku study week di rumah...

Conclusion nye, lain kali nak study week kat rumah, kene tutup telinga, mata daripada gangguan dan godaan TV and just follow jadual yang dibuat... *jangan layan budak-budak yang ada di rumah anda...





Cuteki cute