Baby Blue Pointer Wavy Tail

Tuesday, June 28, 2011

The Boy with Incredible Brain...

td aku g jejalan kat blog yg mmg best kalo org2 yg curiosity dy tinggi gile pasal kelebihan luar biasa kat dunia yg Allah dh bg kat manusia...mmg byk...

kenal x sape ni?

salah satu kelebihan yang Allah dah anugerahkan ialah keajaiban minda...dekat sorang "mat saleh" kat atas nuh ...aku da tgk documentary sal dy...nama dy Daniel Tammet...menakjubkan...dy leh dapat jawapan matematik dengan mata je...dy leh nampak jawapan yang dah ada dalam otak dy...tak payah kira pun. katanya dy ni jugak pencipta bahasa baru, iaitu bahasa Manti...tak pernah dengar plak camne bahasa dy...apa pun credit to M.Z's Site...nice entry la...

nak bangga sikit jadi rakyat Malaysia....ada 2 org Malaysia yang tersenarai dalam 9 orang yang ada kelebihan luar biasa nih... follow la blog M.Z's Site nih...cam2 ada...perempuan paling muda & tinggi pun ada....

p/s: dak Adi Putra x masuk skali ke dalam senarai nih???

Bersyukur dengan apa yang ada, dan berusahalah untuk menjadi yang terbaik...INSYAALLAH, sebagai manusia biasa, igt D.U.I.T je....setiap kejadian Allah itu ada kelebihan yang dah tertulis untuk kita...

D=Doa
U=Usaha
I=Ikhtiar
T=Tawakal...

No comments:

Cuteki cute